Datum: 13-08-2020 - 01:20
20
sep
'18
Koffie+ ochtend in bibliotheek met als thema: Vriendendienst.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in bibliotheek met als thema: Vriendendienst.

Tijdens de Koffie+ op 27 september om 10.30 uur in de Bibliotheek in Noordwijkerhout komt Ine van de Lans van de GGZ vertellen over de Vriendendienst. Vriendendienst brengt mensen met een psychiatrische achtergrond in contact met een vrijwilliger. Samen gaan zij alledaagse dingen doen op basis van dezelfde interesses en behoeften. Een kop koffie drinken, een wandeling maken, samen winkelen...

voor de meeste mensen is het wellicht de normaalste zaak van de wereld, voor anderen een bijzondere gebeurtenis. Mensen met een psychiatrische achtergrond kunnen door bepaalde gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt in een isolement komen. Het is dan niet eenvoudig om de draad weer op te pakken. De vrijwilliger helpt zijn/haar maatje om deze situatie te doorbreken. Door regelmatig contact komt er weer structuur in het dagelijkse leven van het 'maatje'. Het uitgangspunt van het contact is dat beiden plezier beleven. Deze bovengenoemde aspecten vormen de kracht van Vriendendienst. 

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de Bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Datum donderdag 27 september
Tijd van 10.30 uur tot 11.30 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
Locatie Bibliotheek in Noordwijkerhout

Foto BON.