17
sep
'18
Golfer Mark Reynolds uit Noordwijkerhout beste Nederlander bij KLM Open. (interview Ziggo Sport)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Golfer Mark Reynolds uit Noordwijkerhout beste Nederlander bij KLM Open. (interview Ziggo Sport)

Ashun Wu uit China heeft de 99ste editie van het KLM Open gewonnen. Met een score van 16 onder par na vier dagen topgolf op The Dutch bleef hij Chris Wood één slag voor. Het was een spannende strijd tussen de Chinees en de Engelsman Chris Wood, die erg aan elkaar gewaagd waren op de slotdag. Het werd uiteindelijk beslist op de laatste hole, waar Wu een birdie maakte en Wood zijn birdieputt....

om een play-off af te dwingen miste. ‘’Ik had een hele goede week hier en ik vind het geweldig om het KLM Open te winnen. Ongelofelijk.’’ sprak Wu na afloop van zijn derde overwinning op de Europese Tour. Hij is de eerste Aziaat die het KLM Open op zijn naam weet te schrijven.

Mark Reynolds uit Noordwijkerhout beste Nederlander.
Mark Reynolds uit Noordwijkerhout (teaching pro, playing pro, trickshot artist en vorig jaar de presentator van Beat the Pro) eindigde als beste Nederlander van de in totaal 14 Nederlanders die van start gingen in de 99ste editie. Dankzij een knappe slotronde in 69 slagen werd de 40-jarige golfer gedeeld 53ste. Zondag op de laatste dag moest Mark Reynolds als eerste de baan in, nog voor negen uur zondagochtend meldde hij zich bij de eerste tee.

Na een teleurstellende start van de ronde met bogey op 1, herstelde hij zich snel met drie birdies op de volgende vijf holes. Na twee latere birdies en nog één bogey, sloot Reynolds zijn toernooi op de par-5 18de af met een fraaie birdie: een ronde van -2 en -1 voor het toernooi. Mark werd daarmee de beste Nederlander op een gedeeld 53ste plaats, een zeer knappe prestatie van de Noordwijkerhouter.

Max Albertus de andere nog overgebleven Nederlander deed het net als in 2017 weer heel goed in het KLM Open. De 24-jarige Ossenaar werd gedeeld 57ste. Veertien Nederlanders verschenen aan de start, Reynolds en Albertus waren de enigen die de cut haalden. Tweevoudig KLM Open-winnaar Joost Luiten kon niet meedoen op The Dutch omdat hij in juli aan zijn pols is geopereerd.

Klik hier voor een interview met Mark door Ziggo Sport.

Tekst en foto's KLM Open en Ziggo Sport.