17
sep
'18
Drumfanfare Altesa repeteert wederom in Den Haag voor Prinsjesdag. (foto's)
Geschreven door Drumfanfare Altesa

Drumfanfare Altesa repeteert wederom in Den Haag voor Prinsjesdag. (foto's)

Ieder jaar wordt op de zondag voor Prinsjesdag in Den Haag de generale repetitie voor de derde dinsdag in September gehouden. Daarbij worden alle bewegingen met de koetsen en escortes van paarden met ruiters tot in de puntjes geoefend. Belangrijk daarbij is dat er ook muziekkorpsen spelen om de paarden te laten wennen aan de muziek. Hiervoor nodigt men burgerkorpsen uit....

Op Prinsjesdag zelf, spelen de militaire korpsen. Drumfanfare Altesa oefende ook dit jaar weer graag mee bij Paleis Noordeinde.

Generale repetitie
Zondagochtend vroeg vertrok Altesa naar de Koninklijke stallen in Den Haag, waar zij samen met collega fanfare Vios uit Zoeterwoude de laatste instructies kregen. Gezamenlijk met Vios liepen we voor de stoet met paarden en koetsen uit richting paleis Noordeinde. Bij het paleis aangekomen splitsten de twee fanfares zich, drumfanfare Vios ging door naar het Binnenhof en Altesa ging door het hek het binnenterrein van paleis Noordeinde op. Hier werd het vertrek en de aankomst van de koetsen van de koninklijke familie geoefend. Zodra het achtspan van de Koning en de Koningin stil stond voor het paleis, moest Altesa met flink volume spelen. De goed getrainde paarden gaven geen krimp!

Publiek
Nadat de complete stoet voorbij was getrokken hebben we een klein concert gegeven voor het aanwezige publiek. Vervolgens kwam de stoet terug vanaf het Binnenhof, was er nogmaals een oefening en marcheerden we terug naar de stallen. Ook hier gaven we nog een kleine muzikale show voor alle gasten. Om 12:00 uur werden we hartelijk bedankt voor de inzet en gingen we huiswaarts.

Loterij
De maand september zit vol met optredens en repetities van Altesa, van diverse lampionnenoptochten tot looprepetities voor het concours in November. Op dinsdagavond 25 september start de lotenverkoop. Inwoners van De Zilk kunnen deze avond de leden van Altesa op de stoep verwachten. Er zijn natuurlijk weer leuke prijzen te winnen. Woont u niet in De Zilk, vraag één van de leden of stuur uw bestelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De loterijtrekking met koffieconcert vindt plaats op zondag 21 oktober in de Duinpan, de Zilk.

Foto's en tekst Altesa.