Datum: 06-12-2021 - 00:36

   

17
sep
'18
Rapunzel in een modern jasje of Rapunzel Rapunzel, laat je haar vallen.
Geschreven door Stichting Mubo

Rapunzel in een modern jasje of Rapunzel Rapunzel, laat je haar vallen.

Deze herfstvakantie op 26, 27 en 28 oktober 2018 speelt Stichting MuBo vier keer de familievoorstelling Rapunzel in het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het klassieke verhaal is omgetoverd tot een hilarische voorstelling voor jong en oud en wordt ondersteunt door herkenbare Eurovisie Songfestival liedjes. De voorstelling wordt gespeeld door 15 enthousiast spelers onder leiding...


van Hans Hollander. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stichtingmubo.nl/kaarten voor maar € 15,00.

Rapunzel is hét bekende verhaal over het meisje met het lange haar eenzaam opgesloten in een toren. Haar moeder, de heks, is de enige die Rapunzel iedere dag komt bezoeken. Tot op een dag de stoere Prins Bram tegen de toren aanloopt. Zal de prins ongezien voorbij de heks kunnen komen? En zal Rapunzel ooit een voet buiten de toren zetten?

Eén ding is zeker: pas op voor de heks, want met één toverspreuk tovert ze je om tot een … spruitje! Het sprookje Rapunzel gaat over vriendschap, hoop, liefde en de bescherming van een moeder gestoken in een modern jasje. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden (adviesleeftijd vanaf 6 jaar). Het stuk wordt gespeeld onder begeleiding van muzikaal leider Merel van Lent en toetsenist Louis Braam.

Volgens regisseur Hans Hollander heeft iedereen keihard gewerkt om de voorstelling te maken zoals deze nu is. “Wat ben ik blij dat we de uitdaging van Rapunzel aan zijn gegaan. Het is elke voorstelling weer bijzonder om te zien wat een groei iedere speler doormaakt, zowel individueel als in de groep. De voorstelling zoals wij ‘m spelen is echt uniek.

Niet alleen door de zelfgeschreven teksten op Eurovisie Songfestival liedjes, maar ook door de vorm waarin we de voorstelling gegoten hebben. Kijk dus ook niet raar op als je ineens drie prinsen ziet strijden om de hand van Rapunzel.” Kortom, Rapunzel is het uitje voor deze herfstvakantie en leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Mis het niet!

Stichting voor Muziektheater in de Duin- en Bollenstreek maakt muziektheater voor en door inwoners in de Duin- en Bollenstreek. In 2019 viert MuBo haar 10-jarig bestaan. Om dat te vieren presenteert MuBo naast Rapunzel tevens de voorstelling Cyrano en een speciale eindejaar voorstelling.