16
sep
'18
VVSB verliest derby van Katwijk. (samenvatting)
Geschreven door Stephan van den Burg

VVSB verliest derby van Katwijk. (samenvatting)

VVSB heeft aan de derby met Katwijk geen punten overgehouden. Op Sportpark de Krom kwam VVSB na ruim een kwartier op voorsprong door een pegel van Tommy Bekooij. Vlak na rust zorgde Marciano Mengerink vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. Enkele minuten voor tijd was het opnieuw de spits van Katwijk die de winnende treffer verzorgde. De derby tussen Katwijk en VVSB moest in het begin...

nog wat loskomen, maar naar mate de wedstrijd vorderde spatte de vonken er bij vlagen vanaf. Tactisch, fysiek en technisch werd er geen moment onbenut gelaten om dit tentoon te spreiden. Katwijk had in de eerste helft weliswaar veelal de bal, maar kon nauwelijks voor het doel van VVSB komen. VVSB daarentegen speelde vanuit de omschakeling en maakte het via de snelle buitenspelers de verdediging van Katwijk knap lastig.

Één van die buitenspelers van VVSB bracht dan ook de score in beweging. Tommy Bekooij snelde op zijn directe tegenstander Omar Hamdi af, kapte naar binnen en haalde vernietigend uit. De pegel van Bekooij was doelman Ricardo Kieboom te machtig, waardoor VVSB opnieuw op voorsprong kwam op De Krom. Ook in het vorige seizoen bracht Bekooij, VVSB na ruim een kwartier voetbal op voorsprong.

Katwijk had het lastig met het compacte spel van de Noordwijkerhouters. Doelman Ruben Valk werd, op enkele rollertjes na, nauwelijks aan het werk gezet. Zijn collega aan de andere kant was vlak voor rust nog de held van de oranjehemden door de pogingen van dichtbij van Lulinho Martins en opnieuw Bekooij te redden.

In de tweede helft nam de Katwijkse storm een hogere windkracht aan. Vijf minuten na de thee mocht Katwijk aanleggen voor een strafschop nadat Marciano Mengerink lichtelijk werd getoucheerd door een VVSB-been. De aanvoerder van Katwijk pakte zijn verantwoording en stuurde doelman Valk de verkeerde hoek in.

Een kwartier later kwam diezelfde doelman Valk naar in botsing met zijn eigen verdediger Tomas Arroyo. Na een blessurebehandeling en nog enkele speelminuten kon de captain van ‘de BAVO’ niet meer verder. Reservedoelman Menno de Jong maakte hierdoor zijn competitiedebuut voor VVSB en plukte binnen vijf seconden de vrije trap van Joey Jongman uit de lucht.

Vlak voor tijd kreeg Mengerink teveel ruimte van de verdediging van VVSB en kon hierdoor zijn actie gaan uitvoeren. Na wat kappen en draaien schoot de spits van Katwijk in de korte hoek raak. VVSB moest hierna op jacht naar de gelijkmaker en had met invaller Loyd van der Wilden het slotakkoord in handen, maar zijn schot werd gekeerd door Kieboom.

Katwijk – VVSB 2-1: 16. Bekooij 0-1, 50. Mengerink (p) 1-1, 84. Mengerink 2-1.
VVSB: Valk (71. De Jong); Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief; De Rijk, Batist (87. Pauw), Bakker; Martins, Dijkstra (84. Van der Wilden), Bekooij.

Verslag Stefan vd Burg. Klik hier voor de samenvatting.