Datum: 09-04-2020 - 15:06
  
Update: 07-04-2020.
15
sep
'18
Taco van der Hoorn wint Belgische eendagskoers Primus Classic.
Geschreven door Wielerflits

Taco van der Hoorn wint Belgische eendagskoers Primus Classic.

Taco van der Hoorn uit De Zilk heeft de Primus Classic in België gewonnen. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij viel in de laatste vijftig kilometer van de wedstrijd aan samen met Frederik Frison en Ruben Guerreiro en bleef in de laatste kilometer na een aanval zijn landgenoot Huub Duijn en het peloton nipt voor. Dylan Groenewegen ging na zijn overwinning in het Kampioenschap van Vlaanderen...

zaterdag op jacht naar de winst in de Belgische eendagskoers Primus Classic. De klassiekerrenners dachten daar echter anders over. Zij hoopten de Amsterdammer te lossen. In de openingsfase van de koers zou dat niet gebeuren. Het peloton liet daarin drie coureurs ontsnappen. Ludovic Rubeet, Olav Hjemsaeter en Maksim Vasilyev kregen een vrijbrief van het peloton. De drie renners vooraan kregen een maximale voorsprong van zeven minuten.

De voor Groenewegen gevaarlijke aanvallen kwamen in de laatste zestig kilometer. BMC probeerde het tweemaal met Tom Bohli en Greg Van Avermaet, terwijl Ruben Guerreiro, Van der Hoorn en Frederik Frison succesvol een gat wisten te slaan op vijftig kilometer van de meet.

Zij veegden de kopgroep op en reden een voorsprong van één minuut bij elkaar, maar LottoNL-Jumbo had de touwtjes stevig in handen. Althans, zo leek het. In de laatste vijftien kilometer leken Van der Hoorn en compagnons opgeraapt te worden, maar de voorsprong van tien seconden werd in de slotfase met verve verdedigd.

Met een lepe aanval in de laatste kilometer wist de Nederlander zijn vluchtgenoten voor te blijven. Duijn, Frison en Aimé de Gendt kwamen nog in de buurt, maar konden een nieuwe zege voor Van der Hoorn niet voorkomen. Taco won onlangs ook al een etappe in de BinckBank Tour door Nederland en België.

Klik hier voor het filmpje van de laatste 500 meter en de finish.

Tekst wielerflits.nl en foto PR.