Datum: 19-09-2021 - 13:30
01
okt
'18
Fonds 1818 organiseert op 2 oktober 'Verrijk Je Buurt inspiratiecafé' in Noordwijkerhout.
Geschreven door Fonds 1818

Fonds 1818 organiseert op 2 oktober 'Verrijk Je Buurt inspiratiecafé' in Noordwijkerhout.

Fonds 1818 start volgende week met een nieuwe serie 'Verrijk Je Buurt inspiratiecafés'. Tijdens die bijeenkomsten helpt het fonds bewoners die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor hun directe leefomgeving willen doen. Projectleider Marjet van Os: “Voor de zomer hebben we 21 cafés in 12 gemeenten in onze regio georganiseerd. Hier kwamen ongeveer 600 bewoners op af. Zeker 350 groepjes...

bewoners hebben inmiddels een aanvraag bij ons ingediend. Zij willen vaak aan de slag met groen, ontmoeting, speeltuinen of het opleuken van de straat. De komende maanden trekken we weer de regio in om bewoners op weg te helpen. We geven advies, begeleiding, geld en inspiratie.”.

De komende maanden organiseert Fonds 1818 nog zeven 'Verrijk je Buurt inspiratiecafés' in de regio en waaronder ook in Noordwijkerhout en wel op dinsdag 2 oktober in de grote zaal van Puyckendam. De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. Aansluitend is er een borrel. Aanmelden is niet nodig.

Dit kun je doen tijdens een inspiratiecafé
Deelnemers aan een Verrijk je Buurt inspiratiecafé kunnen het volgende doen:
• zich laten inspireren door presentaties van andere buurtinitiatieven en succesvolle projecten
• in gesprek gaan met buurtgenoten om te horen hoe zij hun plan hebben aangepakt
• werk maken van goede ideeën tijdens een miniworkshop
• speeddaten en vragen stellen aan de adviseurs van Fonds 1818
• aan de slag met handige tools en hulpmiddelen uit de speciale Verrijk Je Buurt Toolbox

Op verrijkjebuurt.fonds1818.nl staat extra informatie en een online toolbox om meteen aan de slag te gaan.

Over Verrijk je Buurt
Fonds 1818 is jarig en trakteert in de hele regio. Bewoners met goede ideeën kunnen een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen, na beoordeling door het fonds, ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal € 3.000. Fonds 1818 organiseert in 19 gemeenten Verrijk je Buurt inspiratiecafés.

Fonds 1818
Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.

Foto's door Valerie Kuypers van eerdere 'Verrijk je Buurt inspiratiecafés'.