Datum: 12-07-2020 - 12:00
09
sep
'18
Leden stellen kandidatenlijst vast, Marie José Fles lijsttrekker GroenLinks.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Leden stellen kandidatenlijst vast, Marie José Fles lijsttrekker GroenLinks.

Afgelopen donderdag hebben de leden van GroenLinks Noordwijk-Noordwijkerhout hun kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Op de algemene ledenvergadering werd Marie José Fles, huidig wethouder Zorg, Cultuur en Duurzaamheid in Noordwijk, unaniem tot lijsttrekker gekozen. Samen met de ervaren raadsleden Siemen van Berkum (Noordwijkerhout) en Louis Koppel (Noordwijk)...

voert zij de kandidaten aan. Zij is het boegbeeld van de verkiezingscampagne om, met alle andere kandidaten, de idealen van GroenLinks de komende vier jaar ook in beleid om te kunnen zetten. Het ambitieuze verkiezingsprogramma ‘SOCIAAL I OPEN I DUURZAAM & GROEN’ dient daarbij als grondslag. Daarin staan de uitgangspunten voor voortzetting en uitbreiding van een op een schone en rechtvaardige toekomst gericht beleid in de nieuwe gemeente Noordwijk.

Een toekomst waarin GroenLinks de uitdagingen wil opnemen en aanpakken. Onder meer voor bescherming en beschutting voor iedereen en al wat leeft. Voor sociale woningbouw. Voor de overgang naar andere, schone energiebronnen. Met daadkracht en kennis van zaken. Met ervaring én met jonge en frisse nieuwe gezichten en inzichten.

Het verkiezingsprogramma is met grote inbreng van leden en inwoners samengesteld. En is tijdens de ledenvergadering enthousiast ontvangen. Zaterdag jongstleden (8 september) werd een speciale versie, het ‘Verkiezingsprogramma in Eenvoudige Taal’ al gepresenteerd tijdens het Podium Laaggeletterdheid.

De afgelopen dagen is ook de laatste hand gelegd aan de vormgeving van het officiële verkiezingsprogramma. Iedereen kan daarin nu overzichtelijk en helder lezen wat de standpunten en plannen van GroenLinks voor de nieuwe gemeente zijn. Het programma kan worden gedownload via https://noordwijk.groenlinks.nl.

Foto Sandra Aartman.