Datum: 14-08-2020 - 16:31
09
sep
'18
VVSB verliest thuis van Hardenberg. (foto's+samenvatting)
Geschreven door Stephan van den Burg

VVSB verliest thuis van Hardenberg. (foto's+samenvatting)

VVSB heeft nog altijd geen overwinning dit seizoen in de 2e divisie weten te behalen. Ook in de derde wedstrijd van het jaar, bleef de gewenste driepunter uit. HHC Hardenberg was effectiever in de voorste gedeeltes van het veld. Met name spits Rob van der Leij was een ware plaag voor de defensie van VVSB. Met twee doelpunten was hij dan ook het goudhaantje aan Hardenbergse kant....

De wedstrijd tussen VVSB en HHC Hardenberg startte rommelig. Beide ploegen hielden elkaar in een wurggreep, waardoor kansen schaars waren. De eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd was voor Tomas Arroyo. Uit een corner schoot de centrale verdediger de bal hard richting de tweede paal. Shkodran Metaj stond daar echter nog opgesteld en was er als de kippen bij om de poging van Arroyo vlak voor de lijn weg te schieten.

Even later was het aan de andere kant wel raak. Een lange bal van Ashwin Manuhutu stuitert door richting Rob van der Leij, die met zijn rug naar het doel stond. Het enige wat de spits nog kon doen, was een omhaal en zo gezegd zo gedaan. Van der Leij had een prachtige omhaal in huis om doelman Ruben Valk te passeren.

VVSB herstelde zich snel en werd een aantal keer gevaarlijk. De gelijkmaker kwam nog voor het half uur op het scorebord door Danny Bakker. De middenvelder van VVSB stond op de juiste plek nadat de poging van Lulinho Martins strandde in het vijfmetergebied. Gedecideerd tikte Bakker zijn eerste doelpunt namens VVSB in de Tweede divisie binnen.

Toch gingen beide ploegen niet met een gelijkspel de rust in. Opkomende rechtsback Danny Bouws werd in het strafschopgebied onderuit getrokken. Scheidsrechter Sander de Brito Roque wees naar de stip en Metaj mocht aanleggen. Doelman Valk raakte de inzet van de middenvelder nog wel, maar niet genoeg om een doelpunt te voorkomen.

Na de thee drong VVSB wel aan, maar waren de kansen voor de bezoekers. Van der Leij en Hemmink wisten niet de genadeslag uit te delen. Met nog een kwartier te spelen hing de gelijkmaker in de lucht en was het te danken aan HHC-doelman Ramon Nijland dat deze niet viel. De poging van dichtbij van Martins redde de doelman op spectaculaire wijze. Even later pakte de doelman ook het schot van invaller Loyd van der Wilden.

Doordat VVSB steeds aanvallender ging voetballen, werden de ruimtes achterin groter en groter. Uiteindelijk besliste Van der Leij met een kopbal de wedstrijd. VVSB bleef hierdoor met lege handen thuis.

VVSB – HHC Hardenberg 1-3: 22. Van der Leij 0-1, 28. Bakker 1-1, 36. Metaj (p) 1-2, 82. Van der Leij.
VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart (67. Van der Wilden), Vijlbrief; Bakker, Batist (73. Van Niel), De Rijk; Martins, Pauw (67. Dijkstra), Bekooij.

Verslag Stefan vd Burg.

Foto's BON. Klik hier voor de samenvatting.