Datum: 26-10-2021 - 10:13
08
sep
'18
Wethouder De Jong geeft startsein Open Monumentendag in Noordwijkerhout en De Zilk met 11 bezoeklocaties.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wethouder De Jong geeft startsein Open Monumentendag in Noordwijkerhout en De Zilk met 11 bezoeklocaties.

Wethouder De Jong heeft zaterdagmorgen 8 september het startsein gegeven voor de Open Monumentendag in Noordwijkerhout en De Zilk. Het is voor de 32e keer dat er een Open Monumentendag gehouden wordt. Ons dorp heeft maar liefst 70 Rijks- en Gemeentelijke monumenten en 10 daarvan zijn vandaag, evenals het NoVaTo museum in de Zeestraat, van 11.00 uur tot....

16.00 uur gratis toegankelijk en van binnen te bezichtigen. De gemeente Noordwijkerhout en het Open Monumentendag Comité (Stichting Vrienden van de Witte Kerk, Vereniging Dorpsbehoud, Genootschap Oud De Zilck, NoVaTo) hebben een leuk programma samengesteld. Er zijn twee wandelroutes en een fietsroute langs de monumenten uitgezet. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd (Witte Kerk en Kiwi Kids Dorpsstraat 42) en voor de mooiste is er een prijs, maar ze kunnen ook in de Witte kerk hun eigen Witte Kerk in elkaar zetten.

Er is een folder beschikbaar waarin de routes zijn opgenomen. Hierin staat ook informatie over opengestelde monumenten en de andere monumenten (in totaal 22, foto's van Sjaak Weijers) die langs de routes liggen. De folder is op zaterdag 8 september op te halen bij de Witte Kerk, VVV Noordwijkerhout, Heilige Hartkerk in De Zilk, museum NoVaTo en fietsverhuur Van Dam.

De volgende 10 monumenten zijn opengesteld en kunt u bezoeken:

De Witte Kerk
Gemeentehuis
Dorpsstraat 8
Dorpsstraat 42
Sint Antoniushof
De Hoogeveense molen
De Vonk
De Victorkerk
Sint Jozefkerk
De Heilig Hartkerk De Zilk

NoVaTo museum Zeestraat 7a is deze dag ook geopend. Behalve de vaste expositie is er een tijdelijke tentoonstelling over de 100-jarige woningstichting St. Antonius van Padua te bezichtigen. U bent van harte welkom om op 8 september een kijkje te komen nemen in één van de opengestelde monumenten.

Foto's BON