07
sep
'18
Dagboek Oranjefeest: donderdag. (foto's: motorcross, tobbetje-steken)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dagboek Oranjefeest: donderdag. (foto's: motorcross, tobbetje-steken)

De Oranjefeesten van 2018 in Noordwijkerhout zijn afgelopen weekend van start gegaan, met op zaterdagavond de GlamourBingo in Café vd Geest en zondag de Baggerloop. De Oranjevereniging vervolgde op maandag en dinsdag met verschillende activiteiten het programma, klik hier voor een fotoverslag van de maandag en een fotoverslag van de dinsdag...

De woensdag ging bijzonder nat van start bij het Tonknuppelen maar dat mocht uiteindelijk de pret toch niet drukken, paraplu's, partytenten en zelfs een aanhangwagen zorgden ervoor dat de meeste deelnemers tijdens het niet gooien droog stonden. Perry Cockheijt ontving deze ochtend de Ron van den Burg Wisselbokaal, klik hier voor het fotoverslag.  Voor alle andere activiteiten van de woensdag, klik hier.

Op donderdag was het helaas alweer de laatste dag van de Oranjefeesten van 2018, maar er was nog wel van alles te beleven in ons durrepie. Donderdagochtend was er al heel vroeg een viswedstrijd in de Leidsevaart en iets later ging het vogelschieten van start in het gebouw van de Schietvereniging De Duinschutters. Op het dakterras van Munnekeweij vond op deze locatie voor de laatste keer het oud-Noordwijkerhoutse spel het 'Klootgooien' plaats, vanaf volgend jaar zal dit spel gespeeld gaan worden in de binnentuin van Puyckendam.

Na de flinke hoeveelheid regen van de afgelopen dagen was het bollenland van de familie Warmenhoven doorweekt van het water en kon het schatgraven daardoor bijna niet plaatsvinden. Gelukkig was er toch nog een oplossing, want aan de overkant van de Schippersvaartweg lag een stuk grasland die men mocht gebruiken. De Oranjevereniging had de buisjes verstopt in het hoge gras en zo werden de kinderen niet echt vies (jammer voor de fotografen) maar wel een beetje nat en gingen ze met mooie prijs naar huis. Klik hier voor het fotoverslag.

Rond de klok van 13.00 uur ging nu voor echt de allerlaatste keer aan de Herenweg de Noordwijkerhoutse Motorcross van start. Waar het motorgeweld volgend jaar van start zal gaan is nu nog niet bekend, maar laten we hopen dat de organisatie weer een nieuw crossterrein zal weten te vinden. Want zeg nou zelf........we kunnen na al die jaren toch niet meer zonder de Noordwijkerhoutse Motorcross. Klik hier voor drone-filmpje door Arjan Hoogenboom.

Maar er was meer te doen op de laatste middag van het Oranjefeest 2018, in Puyckendam was het Bingo-time en op tennispark de Boekhorst was er het Palingtoernooi. Het duurde even voordat het op de donderdagmiddag weer droog was, maar de gold niet voor iedereen op de Steeg want daar vond het Tobbetje-steken plaats. Na afloop was het tot in de laatste uurtjes goed toeven op de Steeg met een optreden van de zanger Wesley Klein.

Na nog een allerlaatste rondje op de Noordwijkerhoutse kermis was het laatste slotakkoord aan het prachtige vuurwerk wat aan de Noordwijkerhoutse hemel verscheen. Het was weer een mooi Oranjefeest, met dank aan organiserende Oranjevereniging Noordwijkerhout en zijn vele vrijwilligers.

Foto's BON.