Datum: 14-08-2020 - 19:02
06
sep
'18
Dagboek van het Oranjefeest: woensdag. (foto's: spelochtend, wielerronde, tonsjorren)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dagboek van het Oranjefeest: woensdag. (foto's: spelochtend, wielerronde, tonsjorren)

De Oranjefeesten van 2018 in Noordwijkerhout zijn afgelopen weekend van start gegaan, met op zaterdagavond de GlamourBingo in Café vd Geest en zondag de Baggerloop. De Oranjevereniging vervolgde op maandag en dinsdag met verschillende activiteiten het programma, klik hier voor een fotoverslag van de maandag en een fotoverslag van de dinsdag...

We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten.

Na een verregende maar wel een heel gezellig Tonknuppelen (klik hier voor het verslag) volgde gelukkig een droge woensdagmiddag met een prima temperatuurtje en dat trok weer veel bezoekers naar de verschillende activiteiten die georganiseerd worden door de Oranjevereniging Noordwijkerhout. De spelochtend op de basisscholen werd, door het vele water wat er uit de hemel viel, verplaatst naar binnen in de scholen.

Het Tonknuppelen voor de jeugd in het begin van de middag werd uit veiligheidsoverwegingen, in verband met een verwachte onweersbui, door de Oranjevereniging afgelast. Dat viel achteraf reuze mee en daarom kon om 14.00 uur de 72e Wielerronde van Noordwijkerhout van start gaan, te beginnen met de jeugd en daarna waren de elite, beloften en amateurs aan de beurt.

Ook om 14.00 uur ging het Tonsjorren van start op de Steeg bij de Witte Kerk, maar liefst 14 herenteams en 3 vrouwenteams probeerden zoveel mogelijk kilo's omhoog te trekken om zich uiteindelijk te laten kronen tot het 'Sterkste Tonsjorteam' van Noordwijkerhout. Later volgen de uitslagen......In de loop van de avond werd de feestvreugde op De Steeg nog flink verhoogd door een optreden van de Amsterdamse zanger Peter Beense. (klik hier voor een filmpje)

Donderdag is helaas alweer de laatste dag van de Oranjefeesten van 2018, maar er is nog wel van alles te beleven in het centrum van ons durrepie.....alleen kan door onvoorziene omstandigheden het nieuwe spel van Stef Stuntpiloot op donderdagmiddag niet plaatsvinden. Gelukkig zijn er nog voldoende andere activiteiten zoals het Tobbetje Steken op de Steeg. Voor de rest van de agenda op de donderdag, klik hier. 

Foto's van de woensdagmiddag BON. Foto's spelochtend Prinsenhof Danique Vogels.