Datum: 09-07-2020 - 13:54
02
sep
'18
100 jaar Woningstichting Sint Antonius van Padua op grootse wijze gevierd.
Geschreven door Woningstichting Sint Antonius van Padua

100 jaar Woningstichting Sint Antonius van Padua op grootse wijze gevierd.

Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft zaterdag 1 september zijn 100-jarig bestaan op grootse wijze gevierd met huurders en relaties op het plein voor het kantoor op de Via Antiqua. De weergoden waren de jubileumcommissie en de bezoekers van het feest goed gezind want de zon scheen uitbundig. Men had een mooi programma opgesteld en gelukkig mocht de jubilerende Padua veel....

Noordwijkerhouters en Zilkers verwelkomen op het jubileumfeest. De klaargemaakte 250 goodiebags voor de te verwachte huurders van de woningstichting, waren voor het eind van het feest allemaal vergeven. Tevens kregen de bezoekers het jubileumboek uitgereikt, het boek wat met medewerking van NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) tot stand is gekomen en wat een overzicht geeft van de huisvesting door de jaren heen.

Om 11.00 uur werd de dag feestelijk geopend door Merlien Welzijn, bestuurder, en Gert Hylkema, voorzitter Raad van Commissarissen van de woningstichting. Maar ook was er een woordje van wethouder Henri De Jong, hij feliciteerde namens de Gemeente Noordwijkerhout de Woningstichting Sint Antonius van Padua met hun 100-jarig bestaan. De wethouder had een flink cadeau meegenomen voor de jubilerende Padua, door de Gemeente werd er een amberboom geschonken voor op het plein van de Via Antiqua (zie foto).

Maar ook waren er felicitaties voor de woningstichting van oud-bestuurder Aad Verkade en mocht Merlien Welzijn twee mooie cadeaus van de bewoners van de Campus en de Robijnstaete (zie foto's) in ontvangst nemen en deze krijgen een passende plaats op het kantoor van de Padua. De bewonerscommissie van Puyckendam had een 'dagje uit cadeau' voor een gevlucht Syrisch gezin die in Noordwijkerhout zijn komen wonen.

Voor de vele bezoekers van jong tot oud was er genoeg te beleven op het jubileumfeest, voor de kinderen waren er spelletjes, een springkussen en konden kinderen (ook grote mensen) zich laten schminken. In de hal van het kantoor had NoVaTo een tentoonstelling met o.a. oude foto's ingericht en in de bestuurskamer mochten de bezoekers meedoen aan een quiz met oude (gebruiks)voorwerpen.

In de standjes op het feestplein was er voor de bezoekers een kopje koffie/thee/frisdrank met wat lekkers. Ook stonden er kraampjes van de organisaties van X-Out, Resto van Harte, van Munnekeweij en Stichting Philadelphia, waar men kon proeven van verschillende lekkernijen en deze werden genuttigd op de vele gezellige zitjes.

De huurders van eengezinswoningen van de woningstichting konden in een speciale stand een berekening laten maken of het gunstig is om met hoge korting zonnepanelen op hun woning te laten aanbrengen. Meer informatie vindt u ook op de website: www.ws-padua.nl. Wie graag een kijkje wilde nemen hoe een toekomstige woning eruit ziet, kon dit beleven met behulp van een VR-bril!.

Rond de klok van 15.00 uur werd de trekking verricht van de door huurders ingediende wensen. In totaal kwamen meer dan 100 wensen (veelal voor klusjes in en rondom de huurwoning) binnen, de wensboom in de hal van het kantoor hing helemaal vol. De lijst met prijswinnaars met de wensen die in vervulling zijn gegaan volgt later nog. Een aantal prijswinnaars waren aanwezig bij de trekking en die foto's kunt u zien vanaf de foto met de wensboom.  

Foto BON.