Datum: 20-08-2019 - 01:42
  
01
sep
'18
Route Baggerloop na uitgebreide proefloop goedgekeurd. (foto's)
Geschreven door CV De Vikings

Route Baggerloop na uitgebreide proefloop goedgekeurd. (foto's)

Zondagmorgen vindt de alweer 14e Baggerloop plaats in de weilanden rondom 'De Poep', de organisatie ligt in handen van Carnavalsvereniging De Vikings. De dag ervoor wordt op zaterdag de route uitgezet en verder alles klaar gemaakt om de Baggerloop goed te laten verlopen. Op de zaterdagmiddag vindt er een proefloop plaats door mensen van de Vikings, zij testen de route op veiligheid...

en of de baan goed is uitgezet voor de deelnemers van zondag. Eenmaal weer aan de finish op de Leeweg konden de vijf testers met een grote glimlach meedelen dat de baan en de organisatie er weer helemaal klaar voor zijn.......doet u ook mee??? De weersvooruitzichten zijn met een lekker zonnetje in ieder geval goed voor een lekker nat pak. Bij de voorinschrijving op zaterdag 1 september betalen deelnemers van de Baggerloop 4 euro en op de dag zelf 5 euro. 

Alle sportieve deelnemers ontvangen voor de start een gratis T-shirt aangeboden door Flexible Human Services Noordwijkerhout. Natuurlijk zijn er ook veel leuke prijzen te verdienen waaronder voor de snelste, voor de best verkleedde, de oudste manlijke en vrouwelijke deelnemer en een geweldige prijs van maar liefst € 111,11 is er voor de in een keer ingeschreven grootste groep. Maar meedoen blijft belangrijker dan winnen en het overgrote deel van de deelnemers doet mee als recreant. 

Samen met vrienden, vriendinnen, familie en kennissen, jong en oud al dan niet verkleed de polder in en de sloten bedwingen. Maar je moet wel in het bezit zijn van een zwemdiploma. De organisatie hoopt dit jaar eens de magische grens van 500 deelnemers te passeren. Ze nodigen daarom iedereen dan ook uit om gezellig en sportief mee te gaan doen aan de 14e editie.

De baggerloop zal dit jaar op zondag 2 september gehouden worden, met de start om 11.00 uur op de vertrouwde locatie aan de Leeweg (terrein van Peter Overdevest). De Noordwijkerhoutse jeugdbrandweer staat natuurlijk paraat om het hele circus na afloop weer schoon te spuiten en er zijn aparte kleedruimtes aanwezig voor de heren en dames. Natuurlijk is het evenement ook voor het publiek een lust voor het oog om te komen bekijken, vanaf de Leeweg is de hele polder te overzien.

Voor informatie kijk op de website www.devikings.nl. Foto's proefloop BON.