Datum: 06-07-2022 - 12:55
29
aug
'18
Open Monumentendag in Noordwijkerhout en De Zilk met 11 bezoeklocaties.
Geschreven door Redactie BON

Open Monumentendag in Noordwijkerhout en De Zilk met 11 bezoeklocaties.

In het weekend van 8 en 9 september vindt Open Monumentendag plaats. Tijdens Open Monumentendag zijn veel monumenten in Nederland gratis toegankelijk. In Noordwijkerhout en De Zilk zijn op zaterdag 8 september tussen 11.00 en 16.00 uur 11 monumenten opengesteld. De gemeente Noordwijkerhout en het Open Monumentendag Comité hebben een leuk programma samengesteld...

Er zijn twee wandelroutes en een fietsroute langs de monumenten uitgezet. Er is een folder beschikbaar waarin de routes zijn opgenomen. Hierin staat ook informatie over opengestelde monumenten en de andere monumenten die langs de routes liggen. De folder is op 8 september op te halen bij de Witte Kerk, VVV Noordwijkerhout, Heilige Hartkerk in De Zilk, museum NoVaTo en fietsverhuur Van Dam.

De volgende 11 monumenten zijn opengesteld en kunt u bezoeken:

De Witte Kerk
Gemeentehuis
Dorpsstraat 8
Zeestraat 7a
Dorpsstraat 42
Sint Antoniushof
De Hoogeveense molen
De Vonk
De Victorkerk
Sint Jozefkerk
De Heilig Hartkerk

NoVaTo is deze dag ook geopend. Behalve de vaste expositie is er een tijdelijke tentoonstelling over de 100-jarige woningstichting St. Antonius van Padua te bezichtigen. U bent van harte welkom om op 8 september een kijkje te komen nemen in één van de opengestelde monumenten.

Foto's BON