12
sep
'18
KBO Noordwijkerhout organiseert 'Dag voor de Ouderen' en themamiddag 'De betekenis van goed horen'.
Geschreven door KBO Noordwijkerhout

KBO Noordwijkerhout organiseert 'Dag voor de Ouderen' en themamiddag 'De betekenis van goed horen'.

De KBO van Noordwijkerhout viert de Dag voor de Ouderen met een optreden van het koor 'Te Hooghe Noot' op zaterdagmiddag 29 september 2018 in de recreatiezaal van Puyckendam. De aanvang van deze gezellige middag is om 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar en af te halen vanaf 10 september op vertoon van uw lidmaatschapskaart bij...

Mevrouw Dicky v.d. Star, Parallelweg 29, Mevrouw Nel Ruiter, Pilarenlaan 4 B15, De heer Wim Verhart, Clemenshof 73, VVV-kantoor, Dorpsstraat 6. 

Infomiddag met als thema: 'De betekenis van goed horen'.
Audicien Linda van der Werf zal op woensdag 26 september 2018 ingaan op de betekenis van goed horen. Geluid is belangrijk. Dankzij ons gehoor weten we dat er een auto aankomt, dat er iemand aanbelt of dat de wekker gaat. Daarnaast heeft geluid een grote emotionele impact. Het stemgeluid van een familielid of muziek, kan ons ontroeren, opvrolijken of gerust stellen.

Mensen met een verminderd gehoor missen dit soort geluiden. Het wordt niet alleen lastiger om anderen te verstaan, maar ook om zelfstandig te functioneren en om te genieten van muziek of gezelschap. De juiste informatie is dan belangrijk. Deze helpt bij het begrijpen en tegengaan van de gevolgen van gehoorverlies.

Audicien Linda van der Werf komt langs om haar kennis van het gehoor, gehoorverlies, hulpmiddelen en andere zaken rondom het gehoor te delen. Na afloop kunt u uw gehoor testen, uw hoortoestellen laten reinigen en uiteraard vragen stellen. Doel van de bijeenkomst is om onzekerheid en onwetendheid over gehoor en gehoorproblemen weg te nemen en goede voorlichting te geven over het beschermen van het gehoor en hooroplossingen.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur. De grote zaal van Puyckendam is om 13:30 uur open. In de pauze kunt u genieten van een gratis kopje koffie of thee. De toegang is vrij. U bent van harte welkom.