Datum: 05-07-2020 - 10:07
27
aug
'18
De Alpha-cursus gaat weer beginnen.
Geschreven door Alpha-team Noordwijkerhout

De Alpha-cursus gaat weer beginnen.

De cursus is voor iedereen die wel eens iets meer over zijn of het geloof wil weten. Wat geloof ik nu eigenlijk, en waar komen die verhalen en gebruiken vandaan? Op een Alpha bijeenkomst kom je te weten hoe we geloven in de protestantse kerk en hoe we geloven in de katholieke kerk, en je merkt hoe mensen daar ook hun eigen verhaal van maken hoe persoonlijk het voor ieder is...

Hoe ervaar je dat als niet officieel gelovig maar wel nieuwsgierig mens? Elke cursus krijgt zijn eigen sfeer afhankelijk van de deelnemers. Parochianen van heel de parochie St Maarten, de leden van de Witte kerk en bewoners van Noordwijkerhout en omgeving zijn welkom. Onder deskundige begeleiding van de mensen van het Alpha team, afkomstig van de Witte kerk, de Jozefkerk en de Victorkerk gaan we 10 vrijdagavonden, om de twee weken, om de tafel(s). De cursus is internationaal bekend en ontworpen door Alpha.

Hoe ziet een Alpha-avond eruit?
Om 18.30 uur eten we een hapje, dan geeft een van de teamleden uitleg in een praatje over het thema en daarna praatten we met elkaar erover door met verschillende gespreksleiders. 21 september OM 20.00 UUR: INTRODUCTIEAVOND. Kom kennismaken en de sfeer proeven, neem een paar vrienden/vriendinnen mee.

Waar wordt de cursus gehouden?
In de pastorie van de St. Victorparochie aan de Victorlaan 11. Wel even opgeven, want we willen genoeg stoelen koffie en koek klaar hebben staan. U/jij bent van harte welkom. En kunt zich ook dan nog voor een cursus inschrijven. Zijn 10 vrijdagavonden te lang of te veel, dan kunt u in overleg met ons ook voor een deel van de avonden inschrijven.

Waar kunt u zich opgeven?
Bij de pastorieën Jozefkerk en de Victorkerk ’ s morgens tussen 10 en 12 uur. Of telefonisch bij de voorzitter van het team Reinder Valkema. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 0252-375065. Als u meer informatie over de Alpha-cursus wilt hebben: https://alpha-cursus.nl/over-alpha/. Of neem contact op met Reinder Valkema.

Tot ziens op vrijdag 21 september!