Datum: 10-08-2020 - 22:47
26
aug
'18
72ste Ronde van Noordwijkerhout en Dikke Banden Wedstrijd.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

72ste Ronde van Noordwijkerhout en Dikke Banden Wedstrijd.

Op woensdag 5 september zal de 72ste Ronde van Noordwijkerhout worden gereden en het wordt een gegarandeerd spektakel dit jaar. Het startschot zal dit jaar gegeven worden door onze afscheidnemende burgemeester Gerrit Goedhart, we hopen dus wel op een enigszins vaste hand van de nog actieve bestuurlijke macht in ons dorp. Maar mocht het ergens misgaan dragen wij...

als Oranjevereniging Noordwijkerhout daar natuurlijk geen verantwoording voor.

Om in de stemming te komen hebben natuurlijk weer prachtige races voor de jeugd, “de AGU kids race”. Het eerste startschot valt om 14:00 uur dus zorg dat je op tijd bent om deze jonge dappere coureurs aan te moedigen en natuurlijk van premies te voorzien het is toch prachtig als naast de eer ook wat overhouden om op de kermis uit te kunnen geven! Dus aan alle ooms, tantoes, opa’s, oma’s, ouders en vrienden en kennissen komt dit zien en moedig de ze talenten in de dop om het hardst aan! Inschrijven kan via onze website www.ovnwh.nl.

Naast dit spektakel mogen dit jaar in plaats van de elite beloften de , B-amateurs, sportklasse renners en junioren starten. In deze categorie zijn een aantal dorpsgenoten en regiorenners actief dus beloofd ook dat een aantrekkelijk schouwspel te worden. Deze zullen om 15:00 uur van start gaan gevolgd door de trimmers die om 16:30 zullen starten in de “dikke banden race” die deel uit maakt van het inmiddels bekende Trimmers Wieler Circuit.

Natuurlijk hopen wij van de Oranjevereniging Noordwijkerhout en ook het Noordwijkerhouts publiek zoveel mogelijk Noordwijkerhouters aan de start zien, dus doe mee en laat de rest een poepie ruiken! De start en finish bevinden zich zoals bekend op de Koninginneweg, daar is ruimte en heb je mooi zicht op de sprints op start en finish dus kom daar lekker staan en geniet van het spektakel. Want met talloze leuke premies worden de gangmakers, de hazen van het peloton, gestimuleerd de wedstrijd open te breken en spannend te maken.

Bij de heren zal er worden gestart in twee categorieën, de ‘Jongeren’ van 16 tot en met 39 jaar en de ‘Senioren’ van 40 jaar en ouder. Uiteraard worden ook dames uitgenodigd om deel te nemen aan de Dikke Banden Wedstrijd. De dames uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek (om een mooie competitie te krijgen) rijden hun eigen wedstrijd gezamenlijk met de heren.

De snelste renner van deze wedstrijden zal ook dit jaar weer de eer krijgen om van de altijd razend knappe ronde Miss de prachtige Bokaal in ontvangst mogen nemen? Wie oh wie wordt de gelukkige en gaat er niet alleen met de eeuwige roem maar ook met de fiets naar huis.

Inschrijving
Inschrijven voor de Dikke Banden Wedstrijd kan tijdens de inschrijfavond in het clubgebouw van de duinschutters. Neem bij de inschrijving de donateurkaart mee, want dat betekent korting!

Oproep extra hulp
Bij deze willen wij ook nog een oproep doen voor wat extra hulp tijdens de koers we zijn altijd op zoek naar vlaggers en baancommissarissen. Liefhebbers van het wielrennen die op woensdagmiddag bereid zijn om te helpen worden uitgenodigd om te reageren. Samen kunnen we de Ronde weer mooi en veilig laten verlopen. U kunt zich aanmelden door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl

Foto´s BON.