Datum: 04-12-2021 - 11:22

   

21
aug
'18
Centrumondernemers kiezen voor zonne-energie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Centrumondernemers kiezen voor zonne-energie.

De Rijksoverheid wil in 2050 bijna geen uitstoot meer van broeikasgassen zoals CO2, in dat jaar moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. De uitstoot van CO2 (broeikasgassen) is dan 80-95% minder vergeleken met 1990. Deze broeikasgassen houden zonnewarmte vast op aarde. Als er te veel broeikasgassen in de lucht komen, verandert het klimaat. Beperken van de uitstoot kan door energie....

te besparen of duurzamer te maken.Steeds meer mensen en bedrijven investeren in zonnepanelen om zo hun steentje bij te dragen aan een schoner milieu en als bijkomend voordeel om daarmee ook de energierekening flink naar beneden te brengen. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun bedrijfspand. De panelen worden steeds efficiënter en hebben een langere levensduur.

Twee Noordwijkerhoutse ondernemers in het centrum van het dorp hebben het gehele dak van hun winkel/woon/werkplaats pand voorzien van zonnepanelen. Hengelsport en Dierenspeciaalzaak W. van der Niet in de Dorpsstraat deed dat met 21 zonnepanelen al een tijdje terug en sinds deze week is het dak van de werkplaats van Jan van Dam de Fietsspecialist en Rent-a-Bike op het Landbouwplein voorzien van maar liefst 96 zonnepanelen. 

Met de opbrengst van de geplaatste zonnepanelen hopen beide Noordwijkerhoutse ondernemers hun onderneming op termijn energieneutraal te maken om zo bedrijfsmatig en milieubewust klaar te zijn voor nu én in de toekomst.

Foto's BON.