Datum: 05-06-2020 - 01:27
20
aug
'18
Japanse voetbaldelegatie op bezoek in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Stichting Stedenband Hirado

Japanse voetbaldelegatie op bezoek in Noordwijkerhout. (foto's)

De Japanse delegatie van de Hirado voetbalbond heeft zijn bezoek aan Noordwijkerhout, na de aankomst op woensdag 15 augustus, weer afgesloten. Donderdag 16 augustus werd het Japanse gezelschap in de morgen op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Goedhart. Vrijdagochtend 17 augustus werd er een training verzorgd voor jongens en meisjes onder 11 jaar. Ondanks de zomervakantie...

waren toch velen naar Sportpark De Boekhorst gekomen. De training kende verschillende oefeningen, die ondanks de taalbarrière, vele enthousiaste reacties gaf. De Nederlandse kinderen schreeuwden luid "Konichiwa" (goedendag) naar de Japanse trainers. Deze toonden vaak de Groene kaart; wat in Japan een teken is voor goed en respectvol voetbal.

Na afloop waren er voor de kinderen cadeautjes en een "groene kaart" van de Japanse voetbalbond. Zaterdag werd de Kick off dag bezocht en een presentatie gegeven over de opleiding in het Japanse voetbal. De uitwisseling met Hirado Japan gaat in oktober weer verder als een groep van 12 leerlingen van Teijlingen college Leeuwenhorst naar Hirado gaan.

Foto's PR.