Datum: 22-10-2021 - 05:15
19
aug
'18
Lekker meezingen op het 16e Shantykorenfestival. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Lekker meezingen op het 16e Shantykorenfestival. (foto's)

Op zaterdag 18 augustus werd het alweer 16e Shanty- korenfestival (hoofdsponsor Flexible Human Services) gehouden in het centrum van Noordwijkerhout. Dit altijd druk bezochte gezellige meezing-festival wordt georganiseerd door ons eigen Shantykoor 't Bollenhart. De opening werd ook dit jaar weer door een mysterieuze 'BNer' verricht en dit jaar was het Arnold Geerlings, de voorzitter van 't Bollenhart,...

die onder zijn vermomming vandaan kwam en iedereen welkom heette en een gezellige muzikale dag wenste in Noordwijkerhout. Het programma was in eerste instantie gevuld met 8 koren maar helaas moest Shantykoor IJgenweiss uit Berkel en Rodenrijs, wegens trieste omstandigheden zich op het laatste moment afmelden.

De opening van Shantykorenfestival was rond de klok van 12.45 uur (klik hier voor het filmpje) en de grande finale was om 17.45 uur, waarbij alle koren zich verzamelden bij het hoofdpodium voor de Witte Kerk. Natuurlijk was het gezamenlijk zingen van de Noordwijkerhoutse Wals het klapstuk van deze gezellige en muzikale zaterdagmiddag in ons dorp.

De zeven shantykoren met rond de 250 deelnemende zangers, zangeressen en muzikanten, lieten ook dit jaar weer hun uitgebreide en aanstekelijke repertoire horen aan het veelvuldig opgekomen publiek. Lekker meezingen en meedeinen op bekende en iets minder bekende Nederlandse (soms ook net over de grens) shantyliedjes en dat zorgde ervoor dat het publiek bijna alle liedjes enthousiast en luidkeels meezong.

De zeven deelnemende koren waren: Shantykoor Oostvaarders uit Almelo, Shantykoor Bravoure uit Woerden, Zeemanskoor De Torren uit Lisse, Shantykoor De Zilk uit De Zilk, Shantykoor Nortada uit IJmuiden, Zeemanskoor Noordwijkers uit Noordwijk en natuurlijk.....Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout.

Foto's BON.