Datum: 03-07-2020 - 19:07
18
aug
'18
Zomerkampen van Scouting Bosgeest weer geslaagd. (foto's)
Geschreven door Scouting Bosgeest

Zomerkampen van Scouting Bosgeest weer geslaagd. (foto's)

De scouts van Scouting Bosgeest zijn hun vakantie begonnen met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Verspreid over het land, en zelfs in Duitsland, vonden de kampen plaats. De scouts hebben een fantastische week achter de rug en genoten van het mooie weer en de leuke activiteiten. De welpen hebben gekampeerd in Pijnacker, waar zij moesten helpen om...

de mislukte kloonpoging van Superman te herstellen. De esta’s waren op pad in Naaldwijk, en hebben een professor die zijn lab heeft laten ontploffen tijdens een proef geholpen. De verkenners waren in Rotterdam, en hebben veel gezien van de omgeving wegens uitstapjes en een hike met overnachting. De padvindsters waren helemaal in Brexbachtal (Duitsland), en hebben naast Koblenz ook de dierentuin bezocht. De explorers waren een weekje in Nistelrode en hebben veel activiteiten ondernomen zoals kanoën, elektro crossen en street-golf.

In de wekelijkse opkomsten doen de scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten onder andere hun eigen tent op, koken zelf en leren een kompas lezen, vuur maken en hout hakken. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Bosgeest.

Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op de sociale vaardigheden. Daarnaast staan de kampen bol van uitdagende (buiten)activiteiten, zoals survivallen, zwemmen, hiken, een dropping, bezoek aan een museum of (pret)park, postenspel en een bonte avond. Al met al leren scouts enorm veel van het zomerkamp en maken ze veel lol met elkaar!

Na de zomervakantie starten de opkomsten weer bij Scouting Bosgeest. Nieuwe leden zijn welkom om te komen kijken vanaf 15-9-2018. Kijk op www.bosgeest.nl voor meer informatie, en meldt je aan om een keer langs te komen.

Foto's Scouting Bosgeest.