Datum: 15-08-2020 - 12:54
17
aug
'18
Tonknuppelen door bosbranden in Portugal in nood.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Tonknuppelen door bosbranden in Portugal in nood.

Oh nee wat nu?? Hittegolf en Europa brand!! Onze vaste tonnenleverancier laat het op het laatste moment afweten, door aanhoudende bosbranden in Portugal zijn ze niet in staat om de door ons zo begeerde tonnen te leveren voor het grootste evenement van de Kermis in Noordwijkerhout. Maar ja een kermis zonder tonknuppelen kan natuurlijk niet, en alhoewel we in de nabije toekomst ook op zoek...

zullen moeten naar een nieuwe locatie, moeten we eerst deze crisis bezweren. Want tradities moet je in ere houden, en dat zullen we hoe dan ook doen! Woensdagochtend 5 september om 9 uur zullen we ook dit jaar weer het startsein geven voor het altijd gezellige en drukbezochte Tonknuppelen. Het is een evenement voor iedereen, Dames, Mannen en jeugd. Bij de mannen gaat het om de ballen, maar bij de dames en de jeugd bijna net als vroegen meteen kat in de ton, wat het nog wat authentieker maakt.

Net als vorig jaar zullen we een extra baan op te bouwen zodat iedereen voldoende knuppels kan gooien en minder lang hoeft te wachten. Op het terrein van Landgoed in den Houte zijn dan weer diverse banen aangelegd waar de deelnemers met elkaar kunnen strijden om de eer, de glorie en de eeuwige roem en de Ron van den Burg Bokaal! Wie knuppelt de bal uit de ton? Welke baan is het snelst? Gaat het om kracht? Is het techniek? Moet je kunnen richten? Of is het toch geluk?

Vier tonnen per baan en meer gezelligheid dan prijzen. Zorg dat je op tijd inschrijft want we verwachten ook dit jaar weer een hoge opkomst. Bij voorinschrijving betaald u als donateur van de Oranjevereniging € 5,00 als niet donateur € 10,00 en inschrijving ter plekke op 7 september € 10,00 voor iedereen! Ook dit jaar kun je je eigen Ton adopteren, lever een mal aan en je naam of logo wordt op de Ton aangebracht Voor 25 euro kun je schitteren op een ton!

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een jeugd toernooi, ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? kom dan naar het terrein van rivierduinen voor dit grandioze en nog steeds groeiende evenement ervaring is helemaal niet noodzakelijk en zeker geen garantie tot succes om de Kat uit de ton te knuppelen. Rust en geluk is vaak de sleutel tot het succes gebleken.

Gooi jij de Kat uit de ton dan win je de hoofdprijs en voor degene die ervóór of erná gooit ligt ook een prijs te wachten. Er zijn meerdere tonnen, dus ook veel mooie prijzen. Dus kinderen van Noordwijkerhout, grijp deze kans aan om een goed tonknuppelaar (ster) te worden! Bij vóór inschrijving is het inschrijfgeld per deelnemer € 2,00 en betalen donateurs € 1,00. Bij inschrijving op het terrein betaalt iedereen € 3,00.

Dit evenement wordt gesponsord door, NWH jobs, Keurslagerij Koot Cremer services BV, Horticoop Rijnsburg, Loonbedrijf Jansen, Gebakkraam Brouwer en Mevr. Hogervorst- Rotteveel, Cultuurtechniek Bollenstreek en de Meeuwenoord Groep

Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl.

Foto BON.