Datum: 09-04-2020 - 02:44
  
Update: 07-04-2020.
15
aug
'18
Zilker Taco van der Hoorn wint derde etappe BinckBank Tour. (filmpjes finish-interview)
Geschreven door Team Roompot-Oranje Peleton

Zilker Taco van der Hoorn wint derde etappe BinckBank Tour. (filmpjes finish-interview)

Taco van der Hoorn uit De Zilk heeft de 3e etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. Onder de rode vod van de laatste kilometer versnelde hij uit de kopgroep, die vooruit bleef nadat het peloton zich misrekende. Een moment van vertwijfeling bij de verraste Maxime Vantomme, Sean de Bie en Matej Mohoric was voldoende voor de ritzege voor de...

renner van Roompot-Nederlandse Loterij die maanden langs de kant stond na een val met zijn crossfiets en boekte met deze overwinning zijn tweede profzege van zijn carrière.

De Belgen Sean De Bie, Maxime Vantomme, de Sloveen Matej Mohoric en onze landgenoten Jesper Asselman en Taco van der Hoorn kozen al vroeg in de etappe over 174,9 kilometer de aanval. De Bie was de best geklasseerde vooraan op de 49e plaats op 55 seconden van leider Stefan Küng. De kopgroep pakte maximaal 4’40” op het peloton, waar de ploegen van de sprinters het tempo bepaalden en hun zinnen hadden gezet op een massaspurt in Antwerpen.

Peloton verrekent zich
Het peloton had echter alle moeite van de wereld om de vluchters weer in te rekenen, want in de Gouden Kilometer op ruim tien kilometer van de streep schommelde de marge nog altijd rond de twee minuten. Op zes kilometer begon in de kopgroep het bluffen; in het goed geoliede gezelschap weigerde Van der Hoorn immers nog langer kopwerk te verrichten. Dat was voor Mohoric het sein om op vijf kilometer te demarreren.

Onder impuls van De Bie werden Van der Hoorn en Vantomme teruggebracht. Mohoric probeerde in de daaropvolgende kilometers andermaal een gat te slaan, maar de anderen waren ditmaal wél bij de pinken. Door de versnellingen van de Sloveen moest Asselman de andere vier inmiddels laten gaan, maar het was intussen wél duidelijk geworden dat de winnaar vooraan moest worden gezocht.

Versnelling Van der Hoorn onder de vod
Mohoric was weliswaar de bedrijvigste in de aanloop naar de slotkilometer, maar Van der Hoorn had zijn pijl bewaard tot de rode vod. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij versnelde en even was er vertwijfeling bij zijn medevluchters. Dat bleek voldoende, waardoor de Nederlander een beslissende voorsprong kon opbouwen en de zege kon pakken. Voor Mohoric restte de leiderstrui, dankzij de bonificatieseconden in de Gouden Kilometer.

Het geklopte peloton kwam ruim een minuut later over de streep; Dylan Groenewegen won de sprint om de zesde plaats voor Rüdiger Selig en Fabio Jakobsen.

Tekst wielerflits.nl en foto video Eurosport.

*
Klik hier voor het interview door Eurosport met Taco na de finish. 

*
Klik hier voor de laatste 2 km en de finish van Eurosport.