Datum: 18-01-2022 - 18:07
28
jul
'18
Sander Schimmelpenninck bezoekt familiebedrijf in Noordwijkerhout voor tv-programma (WNL) 'De Opvolgers'.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Sander Schimmelpenninck bezoekt familiebedrijf in Noordwijkerhout voor tv-programma (WNL) 'De Opvolgers'.

In de 3e aflevering van De Opvolgers gaat presentator Sander Schimmelpenninck op bezoek bij kermiskoning Frans Stuy en zijn familie, en bij Hofleverancier Jac.Uittenbogaard & Zonen, de bloembollenfamilie uit Noordwijkerhout. De familie Stuy zit van oudsher in kermissen. De familie is groot geworden met botsauto’s, oliebollenkramen en wintermarkten...

met een schaatsbaan zoals op het Museumplein in Amsterdam. Pater familias Frans Stuy is een bijzondere Amsterdammer. Hij nam de zaak ooit over van zijn vader die inmiddels overleden is. Frans heeft heel wat kinderen: dochter Antoinetta van 32 runt de kermiskramen in België en heeft verreweg de meeste ervaring van het stel. Maar de 10-jarige Fransje is toch echt verkozen tot kroonprins van het kermis imperium.

De bloembollenfamilie Jac. Uittenbogaard & Zonen uit Noordwijkerhout bestaat sinds 1910 en is groot geworden met de handel in bloembollen en het kweken van tulpen, die over de hele wereld verhandeld worden. Het bedrijf wordt gerund door drie neven. Oom Frank -derde generatie- zit ook in de directie. De vijfde generatie bestaat voornamelijk uit vrouwen; hoewel er nog nooit een vrouw in de directie heeft gezeten, zou daar nu wel eens verandering in kunnen komen.

Eén van de hoogtepunten uit de historie van het familiebedrijf, is het verkrijgen van het predicaat Hofleverancier tijdens de viering van het 100-jarig bestaan en het ontvangen van de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs 2017. Het televisieprogramma 'De Opvolgers' is dinsdag 14 augustus te zien om 22.15 uur bij Omroep WNL op NPO 1 Familie.

Foto PR.