Datum: 07-06-2020 - 08:23
23
jul
'18
Koffie+ ochtend in bibliotheek: schrijfster Jolanda Zuydgeest.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in bibliotheek: schrijfster Jolanda Zuydgeest.

Op donderdag 2 augustus vertelt schrijfster Jolanda Zuydgeest tijdens Koffie+ in de Bibliotheek in Noordwijkerhout over haar boek ‘Een gouden gezin: hoe mantelzorg kapot maakt wat je lief is’. Jolanda Zuydgeest is schrijfster en lerares op een basisschool. In 'Een gouden gezin: hoe mantelzorg kapot maakt wat je lief is' vertelt ze het verhaal van de laatste...

twee zware jaren uit het leven van haar moeder. "Ik heb een gouden gezin." Het zijn de laatste woorden van haar vader voor hij overlijdt. Met hulp van haar negen kinderen lukt het haar moeder om verder te gaan met haar leven. Tot er opnieuw tegenslag is. Ze wordt depressief en probeert zichzelf van het leven te beroven. 

De zorg voor haar neemt toe, waardoor ook de spanning tussen de kinderen oploopt. Externe hulp komt moeizaam op gang. De laatste twee jaar van haar moeders leven zijn zwaar. De druk van de mantelzorg veroorzaakt een breuk in het gezin. Haar moeder voelt zich tot last. "We hadden haar graag nog gelukkig gezien."

Een prachtig, schurend relaas waar heel veel mensen zichzelf en hun eigen familie in zullen herkennen. Een verhaal over hoe de zorg, het overlijden en veelal ook de afwikkeling van de erfenis, ‘kinderen’ kan verdelen en uiteen kan drijven.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de Bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Datum donderdag 2 augiustus 2018
Tijd van 10.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
Locatie Bibliotheek in Noordwijkerhout, Herenweg 2, 2211CC in Noordwijkerhout

Foto BON.