22
jul
'18
Laat de 'Vrienden vd Witte Kerk' (niet) zitten, sta ze bij met naald en draad.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Laat de 'Vrienden vd Witte Kerk' (niet) zitten, sta ze bij met naald en draad.

De Witte Kerk in Noordwijkerhout wordt zeer intensief gebruikt, zoals voor trouw-, rouw- en kerkdiensten, tentoonstellingen, concerten, diners en lezingen. Iedereen komt of zit wel eens in de Witte Kerk. Meestal heb je dan al na een half uurtje: pijn aan je….. derrière! De stoelen waar we op zitten passen prima bij de kerk, maar ons zitvlak past niet altijd even goed op de stoelen...

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk wil daar een oplossing voor bieden. Dat willen ze niet alléén doen, maar ze zoeken de hulp van iedereen die kan naaien en creatief is. Ze willen dit project met anderen samen doen en er een Noordwijkerhouts tintje aan geven: doe mee, en ga allemaal aan het werk voor meer comfort in de kerk!

Iedereen kan meedoen door een kussenpakket aan te schaffen en het kussen in elkaar te zetten. De ene kant van het kussen is ‘onbewerkt’ en de andere kant van het kussen kan creatief worden bewerkt. Er mag op geborduurd worden, gestikt, gebreid, gehaakt, geappliqueerd: alles is mogelijk binnen de spelregels die de Vrienden opstellen.

Wat zal het leuk zijn als alle stoelen voorzien worden van een kussen met een leuke, mooie of inspirerende afbeelding en dat ze allemaal anders zijn! Als iedereen zijn/haar kussentje af heeft, wordt er voor de nijvere naai(st)ers een sit-in georganiseerd met de ‘verkiezing van het mooiste kussen’. Uiteraard met een prijsuitreiking. 

Een kussenpakket kost € 7,90 en is verkrijgbaar bij Boekhandel Wagenaar & van Halem. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om het project te financieren. Bezoek de website van Stichting Vrienden van de Witte Kerk voor de spelregels en verdere informatie.

Stichting Vrienden van de Witte Kerk.
(Foto's PR > promotie op de braderie van Noordwijkerhout op 21 juli)