Datum: 03-06-2020 - 04:11
17
jul
'18
Miek Smilde vertelt over ‘100 jaar Sint Bavo’ in de Bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Miek Smilde vertelt over ‘100 jaar Sint Bavo’ in de Bibliotheek van Noordwijkerhout.

Op donderdag 19 juli vertelt schrijver en onderzoeksjournalist Miek Smilde over haar boek '100 jaar Sint Bavo'. Dit literaire non-fictie boek over een eeuw psychiatrie op de duingronden van Zuid-Holland schreef ze in opdracht van GGZ Rivierduinen. Miek vertelt haar verhaal tijdens Koffie+ van 10.30 uur tot 11.30 uur. Iedereen is welkom om mee te doen...

Sint Bavo is een begrip in Noordwijkerhout. Honderd jaar lang, tussen 1914 en 2014, werden hier verstandelijk beperkten en psychiatrische patiënten verpleegd. Opgericht door de Broeders van Liefde ontwikkelde Sint Bavo zich in de jaren zeventig tot een van de toonaangevende instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

Totdat de werkelijkheid de idealen inhaalde en nieuwe ideeën om een andere organisatie vroegen. De oude paviljoens werden gesloopt, Sint Bavo werd geschiedenis. In haar boek geeft Miek Smilde de mensen die deel uitmaken van die geschiedenis een stem: patiënten, medewerkers en bestuurders. Via hun verhalen schetst zij de ontwikkeling van een eeuw psychiatrie op de duingronden van Zuid-Holland.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de Bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Datum: donderdag 19 juli 2018
Tijd: van 10.30 uur tot 11.30 uur
Locatie: Bibliotheek in Noordwijkerhout, Herenweg 2, 2211 CC in Noordwijkerhout.

Foto's BON presentatie boek 13-12-2017 in de Witte Kerk.