Datum: 24-09-2020 - 23:09
14
jul
'18
Dag 1 Loungefest, een uniek 'tweedaags' festival in de Bollenstreek. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dag 1 Loungefest, een uniek 'tweedaags' festival in de Bollenstreek. (foto's)

In 2017 vond er voor het eerst een Loungefest-weekender plaats. Het was voor de organisatie een enorme gok in het toen 5-jarige bestaan, maar deze gok betaalde zich uit met een geweldige eerste vrijdagavond. Het optreden van de band My Baby op de vrijdag was zelfs één van de hoogtepunten van Loungefest 2017. Na het succes van vorig jaar...

is er ook in 2018 weer een Loungefest-weekender te beleven aan het Oosterduinsemeer. Vrijdagavond 13 juli traden onder grote belangstelling de bands Morado en de Haagse band Splendid met veel succes op. De vele vrijwilligers van de organisatie hebben weer voor een fantastische uitstraling van festivalterrein gezorgd, dat moet u eigenlijk gezien en beleefd hebben.....

Maar gelukkig kan dat vandaag op zaterdag 14 mei nog onder zeer zonnige omstandigheden, vanaf 13.uur gaat men op maar liefst drie podiums weer van start en het festival duurt tot 23.00 uur in de avond. Klik hier voor het programma met tijden en klik hier voor zolang de voorraad nog strekt van de kaartverkoop of bij het VVV-kantoor in de Dorpsstraat.

LOUNGEFEST gaat al zes jaar de concurrentie aan met de grotere commerciële festivals door de prijzen laag te houden, maar niet in te leveren in kwaliteit op het gebied van productie, line up en locatie. Deze strategie is mogelijk door de organisatiestructuur en het grote aantal vrijwilligers die zich elk jaar inzetten voor het evenement.

Het festival bestaat uit verschillende podia voor live muziek, dj's en andere artiesten. Naast een brede muzikale programmering valt er ook genoeg te proeven bij de verschillende foodtrucks op het Food Court. Voor mensen die van wat meer gekkigheid houden is er voldoende aan randprogrammering. Men kan opzoek naar een verborgen podium en/of meedoen aan verschillende spellen.

Om het festival te voorzien van decoratie maakt de stichting gebruik van afgedankte spullen. Dit resulteert in een geweldige uitstraling met veel creatieve en vindingrijke objecten. Ook bij de editie van 2018 komen er net zoals voorgaande jaren weer nieuwe projecten op het terrein aan het Oosterduinsemeer te staan.

Muziek is naast de liefde voor festivals misschien wel de grootste drijfveer geweest achter het opzetten van Stichting NYCE. Voor het zien en horen van bepaalde artiesten moeten bewoners uit de bollenstreek vaak richting de grote steden reizen. Het aanbod in plaatsen zoals Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom, Lisse en Sassenheim is ondanks de vraag vaak erg gering. Daarom is er al zes jaar lang met veel succes Loungefest voor de gehele Bollenstreek en daarbuiten. Voor meer informatie over het Loungefest, klik hier.

Foto's BON.