Datum: 06-07-2022 - 11:14
09
jul
'18
Stichting Met je Hart organiseert ook in de zomer activiteiten voor eenzame ouderen.
Geschreven door Stichting Met je Hart

Stichting Met je Hart organiseert ook in de zomer activiteiten voor eenzame ouderen.

In je eentje je maaltijd opwarmen terwijl uit de tuin van de buren verderop de geur van de barbecue opstijgt en lachende geluiden klinken. Juist in de zomermaanden worden veel ouderen geconfronteerd met hun eenzaamheid. Verheugen de meeste Nederlanders zich er al maanden op om gezellig naar de camping of naar een mooi Spaans eiland te gaan...

voor veel ouderen zijn de lange zomerdagen juist een kwelling. Voor hen geen gezellige barbecues of genieten op een druk terras, maar vier muren die op hen af komen. Zo voelen veel senioren zich juist in de zomer erg alleen; familie is op vakantie en de activiteiten van welzijnsorganisaties staan op een laag pitje omdat ook veel vrijwilligers er even tussenuit zijn. En waar in de winter de televisie nog wat vertier biedt, laat in de zomermaanden ook de tv met een minimaal aanbod aan interessante programma’s hen in de steek.

“Veel ouderen zitten in de zomer dag in dag uit alleen thuis, zonder iemand te zien. Dat is triest. Wij willen die situatie doorbreken” en daarom gaat stichting Met je Hart door! Op dit moment staan er al veel mooie ontmoetingen op het programma. Zo hebben we woensdag een zomerse borrel in de tuin van Puyckendam en gaan we volgende week lunchen aan de kaag.

Wilt u ons steunen om nog meer activiteiten mogelijk te maken deze zomer ? Samen maken wij ons sterk tegen de eenzaamheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra de Winter op telefoonnummer 06-51730939 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR.