Datum: 02-06-2020 - 23:27
09
jul
'18
Tuktuks Munnekeweij voor alle inwoners van Noordwijkerhout met vervoersvraag.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Tuktuks Munnekeweij voor alle inwoners van Noordwijkerhout met vervoersvraag.

Topaz Munnekeweij heeft twee tuktuks in gebruik voor het vervoer van cliënten van het Ontmoetingscentrum Dementie en voor alle overige cliënten van Munnekeweij. Ook is het voor alle inwoners met een mobiliteitsbeperking in Noordwijkerhout mogelijk om met de tuktuks te reizen binnen Noordwijkerhout. Het gaat om moderne tuktuks met het uiterlijk van een golfkarretje....

De tuktuks van Munnekeweij zijn elektrisch en maken nauwelijks geluid. Vrijwilligers van Topaz besturen de twee tuktuks. Tussen 10:00 en 15:30 uur zijn de tuktuks beschikbaar voor ritten in het dorp. Bijvoorbeeld om gezellig boodschappen te doen, even koffie te drinken bij familie of voor een ritje naar het strand. 

Strippenkaarten voor het tuktuk-vervoer zijn te koop bij de servicebalie van Munnekeweij. De klant krijgt een strippenkaart op naam. Als een klant een strippenkaart koopt, is de klant verplicht om een bewijs van mobiliteitsbeperking te laten zien. Dit kan bijvoorbeeld een pas voor de Regiotaxi, de Valys of een OV-begeleiderskaart zijn. 

Als de klant (nog) niet beschikt over een vervoerskaart, kan de klant een verwijzing naar het tuktuk-vervoer Munnekeweij vragen via het Wmo Adviescentrum in het gezondheidscentrum Noordwijkerhout. Topaz Munnekeweij is dagelijks bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur. Geïnteresseerden kunnen een rit bestellen via telefoonnummer 0252 375 544.

Foto's BON van de introductie van de TukTuk´s.