03
jul
'18
Team St. Victorschool redt tijdens boottocht kalfje uit het water. (foto's en filmpje reddingsactie)
Geschreven door Redactie BON

Team St. Victorschool redt tijdens boottocht kalfje uit het water. (foto's en filmpje reddingsactie)

Een beter moment voor een uitje had het team van de Sint Victorschool niet kunnen kiezen, prachtig weer op deze dinsdagmiddag 3 juli. Als bedankje voor het afgelopen schooljaar, wat bijna ten einde is, koos de organisatie met dit zonovergoten weer voor een heerlijk boottochtje. De teamleden werden verdeelt over twee sloepen en voeren de twee schippers uit...

Het uitje was ook tegelijk het afscheid nemen van gymjuf Marjan die na 17 jaar stopt met werken op de Sint Victorschool en haar collega's en kinderen binnenkort gedag gaat zeggen. Marian gaat in Den Haag wonen (haar liefde achterna) en heeft daar ondertussen ook werk gevonden.

Eenmaal lekker en gezellig in het zonnetje varend op de Leidsevaart zag men plotseling ter hoogte van de Boekhorstpolder (Voorhout) een kalf in de Leidsevaart spartelen. Het beest had het waarschijnlijk ook te warm gekregen en had een duik genomen in de vaart maar kon niet meer terug op de kant komen.

De boten werden acuut naar de kant gestuurd en een aantal teamleden van Victorschool en de twee schippers, waarvan er eentje brandweerman is, sprongen op de kant. Met touwen uit de boot werd het kalf aangelijnd en met vereende krachten werd het kalf onder luid gejuich van de andere teamleden weer veilig de kant op getrokken.

Hulde aan alle redders van het kalfje en zo werd een ontspannen dagje uit toch ook nog beetje een spannend verhaal. Leuk voor de juffen en meesters om morgen aan de kinderen te vertellen in de klas....

Klik hier voor het filmpje (Marijke Nulkes) met de reddingsactie.

Foto's Marijke Nulkes.