02
jul
'18
Koffie+ ochtend in bibliotheek thema: Stiftgedichten maken.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in bibliotheek thema: Stiftgedichten maken.

Op donderdag 5 juli geeft de Lisser dichter Alida van Leeuwen in de Bibliotheek in Noordwijkerhout een workshop Stiftgedichten. Ze doet dit tijdens Koffie+ van 10.30 uur tot 12.00 uur. Iedereen is welkom om mee te doen. Een stiftgedicht is een gedicht dat niet ontstaat door te schrijven maar door te schrappen. Men ‘schrijft’ een stiftgedicht door met een merkstift...

in een bestaande gedrukte tekst, meestal krantenartikelen of een bladzijde uit een oud boek, woorden of delen van woorden te schrappen tot wat overblijft een gedicht vormt, dat niets meer met de oorspronkelijke tekst te maken hoeft te hebben. Deze poëzievorm is een idee van de Amerikaanse schrijver Austin Kleon, die ze ‘Newspaper Blackout Poems’ noemt. Soms worden de pagina's waarop een stiftgedicht is gemaakt, versierd met allerlei vormen en figuren. Hierdoor wordt het een prachtig visueel geheel.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de Bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Datum donderdag 5 juli 2018
Tijd van 10.30 uur tot 12.00 uur
Locatie Bibliotheek in Noordwijkerhout, Herenweg 2, 2211CC in Noordwijkerhout

Foto BON.