Datum: 03-12-2021 - 05:40

   

30
jun
'18
Leeuwenhorst doet wereldrecord- poging met 5000 modelraketten.
Geschreven door Teylingen College Leeuwenhorst

Leeuwenhorst doet wereldrecord- poging met 5000 modelraketten.

5000 modelraketten moeten er tegelijk de lucht in gaan, als het aan de leerlingen en de docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout ligt. Het zijn niet zomaar raketten, maar elke papieren raket is met de hand gemaakt. In 2011 (klik hier voor het filmpje) heeft het Leeuwenhorst al het record van het aantal gelanceerde waterraketten verbroken...

“Bij scheikunde wil je ook een keer modelraketten met raketbrandstof de lucht in schieten. Dit jaar staat Noordwijk in het thema van City of Space, dus een goed moment om nu samen met de gemeente Noordwijk deze recordpoging voor het Guinnes Book of Records te doen”, laat scheikundedocent Martin Hermans weten.

Leerlingen in touw
Nadat de docenten alle vergunningen hadden geregeld, konden de leerlingen aan de slag. “Naast het bouwen van de modelraketten doen de leerlingen nog veel meer bij de recordpoging. Zo heeft een leerling de website gebouwd, hebben we een social media team en is er een teaser opgenomen”, vertelt docent Jason Zijlstra enthousiast. Ook alle basisscholen uit de omgeving zijn uitgenodigd om te komen kijken. Zij hebben een lesbrief gekregen over de werking van een raket. De basisschoolleerlingen mogen ook een bericht voor in de ruimte schrijven en deze zullen op de modelraketten geplakt worden.

Herbruikbare raketten
Het bedrijf dat de raketonderdelen en de motortjes levert, komt ook om te helpen bij de recordpoging. Nadat de modelraketten zijn gelanceerd, zullen ze aan parachutes weer rustig naar beneden komen. “Het mooie is dat ze dan weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Iedereen die komt kijken, kan er een mee krijgen. Zo verspillen we geen materialen”, laat Zijlstra weten. En op vertoon van een modelraket kun je met korting bij Space Expo naar binnen.

Lancering 5 juli
Iedereen is welkom bij de lancering op 5 juli en de entree is gratis. De modelraketten zullen om 14.00 uur vanaf het Space Business Park in Noordwijk gelanceerd worden. Als het weer te slecht is, kan de recordpoging worden uitgesteld. Dit wordt een dag van te voren op www.leeuwenhorstspace.nl, de Facebookpagina of de Instagrampagina Leeuwenhorstspace bekend gemaakt. Op al deze pagina’s is daarnaast ook veel meer informatie over de recordpoging te vinden.

Foto TCL.