Datum: 08-08-2020 - 11:44
02
jul
'18
Politiek sluit compromis over verbouwing twee gemeentehuizen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Politiek sluit compromis over verbouwing twee gemeentehuizen.

De Raadsgroep Fusie Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk was donderdagavond 28 juni eensgezind positief over het voorstel om de locatie aan de Goohorstlaan af te stoten en de twee gemeentehuizen te verbouwen. Hiermee wil men de ambtenaren de komende vijf jaar van een goede werkplek voorzien. Aanvankelijk was er veel politiek verzet tegen de verbouwing...

omdat raadsleden een voorgestelde investering van 3,3 miljoen euro voor de in principe tijdelijke verbouwing (toen nog voor 3 jaar) niet aan hun inwoners konden uitleggen. Afgelopen weken is er gewerkt aan een compromis waar alle partijen nu mee kunnen leven. In het eerste voorstel werd er nog uitgegaan van een kostenpost van de al genoemde 3,3 miljoen euro, maar in het nieuwe voorstel komt men uit op ruim 2,7 miljoen euro.

Door de locatie aan de Goohorstlaan af te stoten kunnen alle ambtenaren worden gehuisvest in de twee gemeentehuizen, hiermee wordt 1,7 miljoen euro bespaard doordat de huur en onderhoudskosten van de locatie aan de Goohorstlaan dan niet meer nodig zijn. Dit g
eld gaat nu volledig gebruikt worden voor de verbouwing van de beide gemeentehuizen. In Noordwijk lag ook al langer 3 miljoen euro klaar om wat te doen aan het achterstallige onderhoud van het gemeentehuis en dat is volgens het college hard nodig.

De verbouwing wordt overigens ook nog soberder uitgevoerd wat een besparing oplevert van bijna 6 ton. De beslissing over mogelijk een nieuw pand na die vijf jaar wordt overgelaten aan de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Noordwijk.

Beide gemeenteraden moeten donderdag 5 juli een besluit nemen of men met de volgende drie kostenposten voor de verbouwing kunnen instemmen:

1. € 90.000,- beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van een variantenonderzoek betreffende de Centrale Huisvesting.
2. € 941.966,- beschikbaar gesteld om het Nieuwe Noordwijkse Werken mogelijk te maken.
3. € 1.700.000,- beschikbaar gesteld om de Goohorstlaan af te stoten en alle medewerkers in beide gemeentehuizen te huisvesten.

Voor meer informatie over dit onderwerp, klik hier.

Foto Gemeente Noordwijk.