Datum: 02-06-2020 - 23:49
28
jun
'18
College van B&W stelt subsidie beschikbaar voor pilot Munnekeweij-tuktuks.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

College van B&W stelt subsidie beschikbaar voor pilot Munnekeweij-tuktuks.

Topaz Munnekeweij heeft al sinds februari twee tuktuks in gebruik (zie foto's in de fotogalerij) voor de eigen cliënten van het Ontmoetingscentrum Dementie (OCD). Sinds april is het ook voor alle inwoners met een mobiliteitsbeperking in Noordwijkerhout mogelijk om met de tuktuks te reizen binnen Noordwijkerhout. Om deze pilot financieel rond te krijgen...

werd er een subsidie aangevraagd bij de Gemeente Noordwijkerhout. Het college heeft nu onlangs ingestemd met de pilot en wordt er een subsidie toegekend van € 4000,- uit het potje Welzijnsdiensten Munnekeweij.

Vrijwilligers
Vrijwilligers van Topaz besturen de twee tuktuks. Tussen 10.00 en 15.30 uur zijn de tuktuks beschikbaar voor ritten in het dorp. Bijvoorbeeld om gezellig boodschappen te doen, even koffie te drinken bij familie of voor een ritje naar het strand. 

Strippenkaart
Strippenkaarten voor het tuktuk-vervoer zijn te koop bij de servicebalie van Munnekeweij. De klant krijgt een strippenkaart op naam. De klant moet een bewijs van de mobiliteitsbeperking laten zien bij het kopen van de strippenkaart. Dit kan bijvoorbeeld zijn een pas voor de Regiotaxi, de Valys of een OV-begeleiderskaart. Wanneer de klant (nog) niet beschikt over een vervoerskaart, kan de klant een verwijzing naar het tuktuk-vervoer Munnekeweij vragen via het Wmo Adviescentrum in het gezondheidscentrum Noordwijkerhout. 

Topaz Munnekeweij is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Ritten kunnen besteld worden via telefoonnummer 0252 375 544. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0252 343 800. Het Wmo Adviescentrum werkt op afspraak. Zonder afspraak kunt u terecht op het inloopspreekuur op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur.

Foto's BON.