Datum: 30-06-2022 - 06:05
27
jun
'18
9-jarige Julia van Osch signeert eigen boek op schoolplein Regenboog. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

9-jarige Julia van Osch signeert eigen boek op schoolplein Regenboog. (foto's)

De droom van de 9-jarige Julia van Osch uit Noordwijkerhout is onlangs uitgekomen, ondanks haar nog jonge leeftijd heeft ze in acht maanden tijd haar een eigen eerste boek geschreven. Met behulp van onder andere haar vader is het verhaal van Julia als een echt boek gedrukt en heeft het als titel meegekregen 'De avonturen van Siep' de spin....

In het boek van Julia spelen de spin Siep en zijn vriendjes de hoofdrol en beleven zij allerlei leuke en soms spannende avonturen. Het boek bevat acht hoofdstukken en bij ieder hoofdstuk zijn een flink aantal mooie tekeningen van haar vader Dennis toegevoegd.

De ideeën over de tekeningen, voor bij het verhaal, van Julia en haar vader liepen niet altijd synchroon. Julia wist precies wat ze wilde en zo nu en dan moest Dennis de tekening aanpassen of opnieuw maken. Maar het resultaat mag er zijn want het is een prachtig boek geworden en is heel erg leuk om zelf te lezen of als voorleesboek voor jongere kinderen.

Julia hield onlangs een boekbespreking in groep 5 van de Regenboogschool en natuurlijk ging dat over haar eigen zelf geschreven en net uitgebrachte boek. Omdat alle juffen en meesters zo enthousiast waren mocht Julia haar zelf geschreven boek voorlezen in alle klassen van de Regenboog en ook deze kinderen reageerden heel enthousiast op het boek van Julia.

Op woensdag 27 juni stond, om 12.15 uur bij het uitgaan van de school, Julia met haar moeder achter een zeer toepasselijke promotie-stand op het schoolplein van de Regenboog. Ter plaatse konden kinderen en de ouders het boek inkijken, bestellen of gelijk voor € 13,95 kopen. Veel kinderen namen van de gelegenheid gebruik om het boek door schrijfster Julia te laten signeren.

Op de vraag aan Julia of er wellicht ook nog een vervolg op 'De avonturen van Siep' in de pen zit, gaf ze met een glimlach aan dat ze er al een klein beetje mee bezig is. De signeersessie op de Regenboog gemist? Dan kunt u het boek, zolang de voorraad strekt, alsnog verkrijgen via de Facebookpagina van Julia, klik hier. > Klik hier voor Instagram-pagina van Julia.

Foto's BON. Laatste foto PR.