Datum: 27-02-2020 - 08:35
  
26
jun
'18
EVA-team politie houdt 40-jarige veroordeelde man aan in Noordwijkerhout.
Geschreven door Politieberichten

EVA-team politie houdt 40-jarige veroordeelde man aan in Noordwijkerhout.

Politieagenten van het EVA-team hielden dinsdag 19 juni een 40-jarige man aan in Noordwijkerhout. Het EVA-team kreeg het verzoek de Poolse man zonder vaste woon-of verblijfplaats op te sporen. De man moet nog een deel van een 4-jarige gevangenisstraf uitzitten voor ontvoering en afpersing, waar hij in Polen voor was veroordeeld. Uit onderzoek...

bleek dat de man in Noordwijkerhout verbleef, waar agenten van het EVA-team hem op dinsdag 19 juni konden aanhouden. De man is vastgezet en zal uitgeleverd worden aan Polen, waar hij het resterende deel van zijn straf moet uitzitten.

EVA-team
Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.