Datum: 30-06-2022 - 07:08
23
jun
'18
Leerkrachten, ouders en kinderen knappen gezamenlijk schoolplein Regenboogschool op. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Leerkrachten, ouders en kinderen knappen gezamenlijk schoolplein Regenboogschool op. (foto's)

Op zaterdagmorgen 23 juni kwamen een flink aantal leerkrachten ouders (en opa Peet) en ook kinderen bij elkaar om een start te geven aan het opknappen van het schoolplein van de Regenboogschool. Het was al weer even geleden dat er met een gezamenlijke aanpak het schoolplein weer een noodzakelijke opknapbeurt kreeg. Maar na overleg tussen de ouders en leerkrachten...

kon men zaterdagmorgen aan de slag met het plan om het schoolplein een groener karakter te geven en waar het ook fijn en veilig spelen is voor de kinderen. Hiervoor werd als eerste de groene hoek uitgebreid door het weghalen van flink aantal tegels, kinderen spelen graag in de groene hoek met onder andere de boomstammen. De tegels zijn vervolgens gebruikt om er een compostbak van te maken en om lekker op te zitten. De groene hoek wordt ook door de kinderen gebruikt als er lessen zijn met natuureducatie.

Er werd ook een start gemaakt met het verwijderen van onkruid en het inperken van de overwoekerende klimop's en natuurlijk komt daar weer groen voor teug maar dan in de juiste proporties. Achter op het schoolplein krijgt het basketbalveld de natuurlijke afscheiding van een heg. Gezamenlijk wordt zo het schoolplein van de Regenboog in een aantal klusdagen weer opgeknapt.

Foto's BON.