Datum: 05-07-2020 - 08:56
22
jun
'18
De Hafakker komt in beweging tijdens 2e beweegdag.
Geschreven door Raamwerk

De Hafakker komt in beweging tijdens 2e beweegdag.

De tweede editie van de Beweegdag voor bewoners van De Hafakker was een groot succes. Op donderdag 21 juni kwamen cliënten en medewerkers van Raamwerk samen om op een gezellige manier gezond te bewegen. De sportieve activiteiten waren speciaal afgestemd op mensen met een beperking. De beweegdag begon met een warming up...

met diverse rek en strek oefeningen. Daarbij werd natuurlijk ook lekker gedanst! De bewoners en medewerkers verspreidden zich daarna over het terrein om met hulp van vrijwilligers diverse sportactiviteiten te ondernemen. De activiteiten waren geschikt voor mensen in een rolstoel of met andere fysieke beperkingen. Blikgooien, waterpistoolschieten en ballonvolleybal waren het meest populair. Voor de krachtpatsers was er touwtrekken of autobanden tillen.

Het doel van de beweegdag is om de bewoners van De Hafakker te inspireren om in beweging te komen. Ondanks fysieke uitdagingen kunnen de bewoners namelijk heel veel dingen zelf. De beweegdag gaat daarom vooral over het ontdekken van je eigen mogelijkheden. En om veel pret beleven met elkaar!

Tekst en foto Raamwerk.