21
jun
'18
Foto's Blik Op Noordwijkerhout sieren de liftdeuren van Munnekeweij.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Foto's Blik Op Noordwijkerhout sieren de liftdeuren van Munnekeweij.

Marja van den Berg werkt al jaren met veel plezier op Woonzorgcentrum Munnekeweij en als ze in het gebouw rondloopt borrelen er regelmatig bij haar verschillende ideetjes op zoals al eerder op BON stond. Het laatste wat haar al een tijdje was opgevallen, dat de deuren van de veel gebruikte liften maar een saaie uitstraling hadden en weinig sfeer boden voor de bewoners....

Daar moest iets aan gedaan worden vond Marja en ze ging op onderzoek uit of het niet mogelijk was om de deuren te beplakken met een mooie foto en dan het liefst met een Noordwijkerhouts onderwerp dat herkenbaar moest zijn voor de bewoners. Ze besprak het idee met Ingrid Bontje, haar teammanager, en zij was gelijk enthousiast om de liftdeuren met een sfeervolle foto te beplakken.

Er werd een voorstel ingediend bij de organisatie van Topaz die Munnekeweij in beheer heeft en na wat veiligheidsonderzoeken zoals brandveiligheid, werd er groen licht gegeven aan het idee van Marja. Ondertussen had ze via verschillende donaties het benodigde geld ingezameld om de kosten te dekken voor de uitvoering van haar zeer originele idee. Maar ja nu nog foto's van en over Noordwijkerhout verzamelen, welke op een groot formaat geprint konden worden.

Ze dacht gelijk aan Blik Op Noordwijkerhout en de redactie van BON ging op zoek in het rijke archief van de nieuwswebsite en leverde de foto's met als onderwerp de Witte Kerk, het Bavo-hoofdgebouw, een bloeiend bloembollenveld (met zicht op Leeuwenhorst) en de zee.

Deze week zijn de liftdeuren op de eerste drie (woon)etages met de foto's beplakt en het ziet er volgens de bewoners en medewerkers fantastisch uit. Er is zelfs al een dilemma bij de bewoners, gaan we nu met 'de Bavo lift' of 'de Witte Kerk lift'?? Met dank aan Marja!

Foto 1: vlnr Marja vd Berg, de heer Opdam (oud-werknemer van de Bavo) en Ingrid Bontje.
Foto 2: vlnr. Marja vd Berg, de heer Meeuwenoord (deed geregeld uitvaarten bij de Witte Kerk) en Ingrid Bontje. 

Foto's BON.