Datum: 25-06-2022 - 15:00
21
jun
'18
Prachtige rondvaart over de Kagerplassen voor gasten Zonnebloem De Zilk. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem De Zilk

Prachtige rondvaart over de Kagerplassen voor gasten Zonnebloem De Zilk. (foto's)

Dinsdag 19 juni hebben 44 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afd. De Zilk, een prachtige boottocht gemaakt. Om 10.30 uur werd er verzameld bij de gemeentehaven in Warmond, waarna men aan boord ging van de 'Sleutelstad', één van de mooie boten van rederij van Hulst. Het zonnetje liet zich niet zien, maar het was gelukkig droog...

en de temperatuur was aangenaam. Om 11.00 uur vertrok de boot. Terwijl de gasten van een heerlijk kopje koffie genoten, voeren we door de Warmonder Leede naar ’t Joppe. Dit is een gegraven meer van 30 á 35 m diep. Het afgegraven zand is gebruikt bij de aanleg van de landingsbanen op Schiphol. De gasten zaten gezellig met elkaar te praten, maar als de kapitein iets vertelde werd er goed geluisterd.

Vervolgens voeren we over het Zweiland, de Sever en de Ade naar de Ringvaart. Bij het Kaageiland voeren we langs van Lent, waar grote schepen gebouwd worden. De kapitein vertelde dat het schip dat er nu lag wel 1 miljoen euro kostte! De oh’s en ah’s waren niet van de lucht, maar de mensen waren nog verbaasder toen de kapitein vertelde dat het 1 miljoen euro per meter kostte!

In de loop van de ochtend werd er een borreltje gedronken en om 12.30 uur konden de gasten genieten van een heerlijke broodjeslunch, die afgesloten werd met een stukje fruit. Wat hebben we veel gezien: de protestantse kerk uit 1873 op Kaageiland, de Kaagsociëteit met de starttoren, een ooievaar op een nest, de Boterhuismolen uit 1744, de Kogjespoldermolen uit 1809 en de Lijkermolens uit 1780. Deze 2 molens zijn bijzonder, omdat ze 12 hoeken hebben.

Om 14.00 uur was de boot weer terug bij de gemeentehaven in Warmond. Wat hebben we genoten! We bedanken de kapitein en de mensen van de catering voor de heerlijke dag!

Foto's Zonnebloem De Zilk.