Datum: 03-08-2020 - 19:53
21
jun
'18
Wethouder De Jong in gesprek met omwonenden ‘oud-Munnekeweij’ na ingezonden brief op BON.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wethouder De Jong in gesprek met omwonenden ‘oud-Munnekeweij’ na ingezonden brief op BON.

De plannen van de Gemeente Noordwijkerhout om het gebied waarop het oude Munnekeweij nu nog staat opnieuw in te richten, zorgen al een tijdje voor aardig wat gespreksstof in het woongebied rondom de Schippersvaartweg. Zoals onlangs ook het geval was bij de rubriek 'Lezers schrijven' met een ingezonden brief van de omwonenden en een antwoord daarop door wethouder De Jong....

In de ingezonden brief spreken de omwonenden hun teleurstelling uit over het nog steeds uitblijven van een toegezegd gesprek met de wethouder, waarin zij hun bezwaren tegen de plannen wilden delen met hem. Maar ook was men niet blij over de afwezigheid van de wethouder bij de gehouden presentatie door de gemeente op woensdag 23 mei, voor de omwonenden over de inrichting van de openbaar ruimte rondom de te bouwen 45 woningen. 

Wethouder De Jong gaf tijdens commissievergadering van Ruimte en Wonen antwoord op vragen van Siemen van Berkum Groenlinks, hij vroeg zich af na de ingezonden kritische brief hoe de wethouder hiermee is omgegaan en hoe het nu verder gaat. Naar aanleiding van de presentatieavond kwamen er volgens wethouder De Jong, een aantal positieve geluiden naar voren over de gepresenteerde ideeën van de gemeente voor de inrichting van het openbare terrein.

Maar de wethouder gaf ook aan dat verschillende omwonenden hun teleurstelling uitspraken over de gang van zaken, zij hadden graag gezien dat er al besluitvorming had plaatsgevonden over te bouwen woningen. Deze omwonenden wilde daarom niet nu al praten over de inrichting van de openbare ruimte voordat er duidelijkheid is.

Ze waren ook teleurgesteld over de afwezigheid van de wethouder op deze bijeenkomst, de wethouder vond dat hij terecht niet aanwezig was omdat het op deze bijeenkomst ging over ideeën voor de invulling van de openbare ruimte en niet over de bouwplannen zelf.

Naar aanleiding van het al eerder toegezegde gesprek met omwonenden heeft de wethouder contact gezocht met hen en heeft hij begin juni een gesprek gehad met een vertegenwoordiging bestaande uit 6 bewoners (vertegenwoordigers van de in totaal 17 huishoudens) uit de omgeving. In dit gesprek heeft men elkaars standpunten en de bezwaren van de omwonenden op dit plan nog een keer aan elkaar duidelijk gemaakt.

De gemeente gaat ondertussen wel verder met de uitvoering van de plannen en nemen de toch nog aangedragen suggesties over inrichting van de openbare ruimte mee in de besluitvorming van het college die in september zonder vertraging zal plaatsvinden.

Foto's PR.