Datum: 29-02-2020 - 05:28
  
23
jun
'18
'Knitted Knockers' in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Trees van Schooten - Knitted Knockers

'Knitted Knockers' in de bibliotheek van Noordwijkerhout.

De landelijke club stelt zich o.a. tot doel om in Nederland gezamenlijk de vrouwen die met borstkanker te maken krijgen zo goed mogelijk te helpen met GRATIS gebreide of gehaakte borstprotheses, door een zo groot mogelijk netwerk op te zetten van breisters, zodat iedere regio vertegenwoordigd is, en er bekendheid aan te geven. Ook willen ze informatie...

en kennis verzamelen op de website, ten dienste van breisters en draagsters, elkaar helpen en steunen en onderlinge contacten stimuleren zodat Knitted Knockers een vast begrip wordt zolang borstkanker op deze grote schaal voorkomt en met een simpel, handgemaakt breiwerkje een beetje liefde en zachtheid brengen in het leed. De Amerikaanse Barbara Demorest is de initiatiefneemster van Knitted Knockers.

Nadat bij haar een borst verwijderd was, hoorde ze dat een prothese zeker zes weken op zich zou laten wachten. Zij wist niet wat te doen om in ieder geval het uiterlijk gemis zo veel mogelijk op te vangen. Een arts vroeg haar vervolgens of ze misschien ook aan breien deed en opperde een borstprothese te breien. Dat was in 2011. Inmiddels worden overal ter wereld borsten gebreid. 

Gebreide borstprotheses bieden uitkomst voor vrouwen die siliconen protheses te zwaar en/of te warm vinden. De protheses zijn licht, nemen vocht op en je kunt de vorm makkelijk aanpassen. Door de vulling in de katoenen borst te verschuiven, kun je van een peervormige borst een druppelvormige maken. Je kunt ze ook wat zwaarder maken, als je dat zou willen. 

In alle gevallen worden de gebreide borsten GRATIS ter beschikking gesteld aan vrouwen die deze graag willen gebruiken. Op www.knittedknockers.nl staat een overzicht van alle groepen. Tevens kunnen geïnteresseerde breiliefhebbers zich via deze website opgeven. Om een borstprothese te maken hoef je geen breiwonder te zijn. Iedereen die kan breien of haken kan een borstprothese maken. 

Noordwijkerhout heeft ook een uitgiftepunt. In de bibliotheek van Noordwijkerhout is op dinsdag 26 juni de mogelijkheid om kennis te maken met Knitted Knockers. Er zijn enkele voorbeelden van gebreide en gehaakte protheses, patronen en informatie over het materiaal. Een ieder is van harte welkom. Vanaf 14 uur staat de koffie klaar en neem gerust uw brei en/of haakmateriaal mee.

Trees van Schooten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR