20
jun
'18
Biljartteam Puyckendam 1 wint Jan Mol Toernooi. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Biljartteam Puyckendam 1 wint Jan Mol Toernooi. (foto's)

Aan het eind van de competitie, medio april wordt er elk jaar door de CRBB, Commissie Recreatie Biljart Bollenstreek een toernooi gehouden voor team van 4 man of vrouw. Daarbij dienen er 2 libre te gaan spelen en ook 2 bandstoten, wat inhoudt dat voordat met de speelbal de 3e bal geraakt wordt, er eerst een band moet zijn geraakt. In totaal deden er 18 teams...

aan mee, zo ook van BV Puyckendam, die met 3 teams heeft meegedaan. Nadat elk team 5 wedstrijden had gespeeld, uit en thuis, werd de stand opgemaakt en werden de 4 beste teams opgeroepen om op vrijdag 15 juni in Noordwijk, bij BV de Kuip de finale te komen spelen. Die 4 teams waren: 1. Sport 2 uit Oegstgeest, 2. Puyckendam 1 uit Noordwijkerhout, 3. BV Hillegom 2 uit Hillegom en 4. BV de Kuip 2 uit Noordwijk.

De 4 man van elk team speelden allemaal 3 wedstrijden, of libre of band, de teamleiders mochten zelf hun team samenstellen. Bij de Kuip in Noordwijk was het een gezellige sfeer en er werd om elke carambole gestreden. Uiteindelijk, nadat alle wedstrijden waren gespeeld en de scores bekend waren, bleek dat BV Puyckendam het Jan Mol toernooi had gewonnen. De naam Jan Mol, is de oud-wedstrijdleider van de Bollenstreek, waarnaar het toernooi dus is vernoemd.

Voor Puyckendam speelden mee: Ming Pan, 65 bandstoten, Leo de Groot, 35 bandstoten, Arie vd Burg, 80 libre en Bert Kleverlaan 45 libre. 2e werd Hillegom 2, 3e werd De Kuip 2 en 4e werd Sport 2. Vermelding van de meegereisde arbiters en/of schrijvers, Arnold Derksen en Kees van Kampen. Op de foto v.l.n.r. Bert Kleverlaan, Leo de Groot en Arie vd Burg, Ming Pan moest helaas eerder dan de prijsuitreiking naar huis.

Foto's PR.