Datum: 09-08-2022 - 00:57
18
jun
'18
45 slagwerkers verzorgen afscheidsconcert voor Krijn de Bruin. (foto's)
Geschreven door St. Jeanne d'Arc

45 slagwerkers verzorgen afscheidsconcert voor Krijn de Bruin. (foto's)

Op 17 juli was er een groot feest ter ere van de muzikale carrière van Krijn de Bruin in De Parade bij muziekvereniging St. Jeanne d’Arc. Begin dit jaar is Krijn gestopt als slagwerkdocent van de jeugdopleiding van de Sjaan. Deze beslissing om te stoppen was niet alleen maar het stoppen als slagwerkdocent bij de Sjaan, maar daarmee is ook een eind was gekomen...

aan de tientallen jarenlange carrière als slagwerkinstructeur en docent. Krijn is op 6-jarige leeftijd als slagwerker begonnen bij de Echo der Duinen in Noordwijk. Hier heeft hij zijn opleiding doorlopen en jaren muzikant geweest. In dienst was Krijn ook actief als muzikant en na zijn diensttijd heeft hij al snel het vak van docent/instructeur opgepakt.

Krijn is actief geweest bij 5 verenigingen in Noordwijkerhout en Noordwijk, te weten: Echo der Duinen, Excelsior, Crescendo, Harpe Davids en de Sjaan. Bij de Sjaan is hij circa 30 jaar actief geweest. Jarenlang als instructeur van de slagwerkgroep en de laatste jaren voornamelijk als docent van de opleiding.

Ter ere van het feest van Krijn was er een concert georganiseerd met optredens van de slagwerkgroep van de Sjaan en een reünie-slagwerkgroep. Voor de reünie-slagwerkgroep waren er zoveel mogelijk slagwerkers benaderd van de 5 verenigingen waar Krijn bij betrokken is geweest en dat resulteerde en een groep van circa 45 man/vrouw. Met een korte repetitie voorafgaand aan het concert konden zijn zij gezamenlijk twee stukken te horen brengen, waaronder één mars door Krijn zelf is geschreven. 

Na het concert was er een receptie voor alle genodigden, waar Krijn het stralende middelpunt was. Met familie/vrienden/muzikanten/collega’s werd er terug gekeken op alle mooie prestaties welke Krijn in zijn muzikale carrière mee heeft mogen maken.

Foto's BON.