Datum: 19-09-2021 - 13:16
16
jun
'18
Maestro brengt muziek in de fusie.
Geschreven door De Harpe Davids

Maestro brengt muziek in de fusie.

Op weg naar de gemeentelijke fusie organiseert de Harpe Davids komend najaar een serie Maestro-concerten. Vanaf vandaag stellen de deelnemers zich aan u voor: een bont gezelschap, uit verschillende geledingen in beide gemeenten. Het eerste koppel bestaat uit twee Prinsen Carnaval: Prins Cauponi der Noortukkers en Veneto, Prins der Kaninefaaten....

De eerste gaat door het dagelijks leven als Arnold Geerlings: 40 jaar oud, getrouwd met Corine den Elzen (een geboren Noordwijkerhouter) en samen de gelukkig ouders van Arnold, Jan , Stef en Gijs. De ander heet Ton van den Burg, 47 jaar oud. Hij en zijn vrouw Leonoor hebben twee dochters, die al dan niet luisteren naar de namen Sophie en Noortje.

De Noorwijkse prins ontleende zijn carnavalsnaam aan zijn beroep: cauponi is latijn voor ‘herbergier’. Hij zwaait als zodanig zijn scepter in SEA YOU Hotel Noordwijk. Hij is daarnaast actief als spelend lid en bestuurslid bij TOV Noordwijk, de lokale Tafeltennisvereniging. Ook is hij bestuurslid bij de Koninklijke Horeca Nederland afd. Noordwijk.

De Prins van de Kaninefaaten is manager en mede-eigenaar van CJ Duivenvoorde Opslag bv. Prins Cauponi doet mee omdat hij het tv-programma erg vermakelijk vond: ‘het lijkt me fantastisch om zelf een keer te proberen een orkest te leiden.’ Prins Veneto vertelde: ‘Feest vieren doe je met z’n allen, was het motto van het afgelopen Carnaval. Hoe mooi is het dan zo’n uitdaging aan te gaan met de Harpe Davids. Met elkaar maken we er een geweldig feest van.’

De Noordwijkse prins verwacht veel plezier om wat de Maestro concerten met zich mee brengen. In Noordwijkerhout liggen de ambities hoger. Op de vraag naar zijn verwachting, antwoordde Prins Veneto lachend: Ik heb Arnold al een paar keer mogen ontmoeten, ik durf het avontuur wel met hem aan.’ Over eigen en andermans kansen zijn de beide heren duidelijk.

Prins Cauponi veronderstelt dat alle deelnemers onervaren maar strijdvaardig aan de concertreeks deelnemen. Het plezier en de saamhorigheid met het oog op de komende fusie staan voorop. Maar als hij ergens aan mee doet zal hij uiteraard proberen er het beste van te maken. Hij gaat voor niets minder dan de titel ‘Maestro’. Prins Veneto wenst de andere deelnemers veel plezier maar voegt daar veelbetekenend aan toe dat de beste toch gaat winnen.

Foto´s PR. (Prins Veneto en Prins Cauponi)