16
jun
'18
Zestig medewerkers AkzoNobel aan de slag bij De Dierenhoeve. (foto's)
Geschreven door Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve

Zestig medewerkers AkzoNobel aan de slag bij De Dierenhoeve. (foto's)

Vrijdag 8 juni heeft een groep van ongeveer 60 mensen, bestaande uit 28 nationaliteiten, gewerkt op Zorg en kinderboerderij De Dierenhoeve. De groep bestond uit Planners, Finance en Procurement medewerkers van AkzoNobel Decorative Coatings Supply Chain en Performance Coatings VR. Het programma waar zij aan meedoen heet Community Program...

en is onderdeel van Akzo's Human Cities initiatief. Het CP wordt eigenlijk getrokken door het enthousiasme en de passie van de werknemers van deze groepen binnen Akzo. De kern is een positieve, duurzame impact te hebben op het leven van mensen in de omgeving van onze fabrieken, maar het is ook bedoeld als teambuilding en om verborgen talenten naar boven te halen...en dat is dan ook gebeurd!

Er is van alles gedaan. In boerderij, die van binnen helemaal schoongemaakt en verbouwd is en daarna geverfd, komt een educatieruimte. De varkens hebben een prachtig nieuw hek gekregen, wat hard nodig was. Verschillende hokken en de loods hebben een schilder beurt gekregen. Het is en blijft toch een verffabriek. 

Er is een mooie nieuwe tafel in elkaar gezet naast het Koffiehuis, de oude tafel die daar al jaren stond, had de winter niet overleefd. Ook was er een groep die aan het tuinieren geslagen zijn, maar ook mesten en andere boerderij werkzaamheden werd gewoon aangepakt. Dit was voor sommige wel een hele nieuwe ervaring.

Daarna hebben zij gegeten op de boerderij. Het was een heerlijke zonnige avond en dan is er niets zo mooi als met elkaar eten op het terras van het Koffiehuis. Het bestuur van De Dierenhoeve was zeer blij met de komst van deze internationale groep mensen en hopen dat zij volgend jaar weer met het Community Program op de boerderij aan het werk zullen gaan.

Foto's Frans van Steijn.