Datum: 03-08-2020 - 20:26
11
jun
'18
Twee gemeentehuizen blijven voorlopig nog in gebruik na de fusie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Twee gemeentehuizen blijven voorlopig nog in gebruik na de fusie.

De nieuwe gemeente krijgt op termijn één centrale locatie voor alle ambtenaren. De beslissing over die toekomstige huisvesting is aan de nieuwe gemeenteraad die na de verkiezingen in november dit jaar aantreedt. In de tussentijd blijven de twee huidige gemeentehuizen in Noordwijk en Noordwijkerhout nog maximaal 5 jaar in gebruik...

Uitgangspunt voor de huisvesting is de strategische visie ‘Verbinden met het doel voor ogen’. De nieuwe werkomgeving moet aansluiten op de kernwaarden en de nieuwe werkwijze van de fusiegemeente.

Verbouwing
Om de gemeentehuizen geschikt te maken voor dit Nieuwe Noordwijkse Werken is een verbouwing nodig om flexibele, niet persoonsgebonden werkplekken te realiseren. Medewerkers hebben straks geen eigen bureau meer, maar gebruiken de werkplekken flexibel.

Het gaat dan om een combinatie van Arbo-werkplekken, overlegruimtes, samenwerkplekken, concentratiewerkplekken en belplekken. De gangen worden waar mogelijk opengewerkt. Het ruimtegebruik in beide gemeentehuizen wordt efficiënter, waardoor het mogelijk is het kantoor aan de Goohorstlaan af te stoten.

Voor de circa 350 medewerkers zijn dan 245 Arbo werkplekken beschikbaar. Samen met andere werkplekken en mobiele ict-voorzieningen zijn er goede mogelijkheden om samen te werken of juist geconcentreerd te kunnen werken aan bijvoorbeeld een ingewikkelde vergunning.

Budgetaanvraag
Voor de hele operatie wordt budget gevraagd aan de beide gemeenteraden. De totale kosten bedragen € 3.454.650.

Ontwerp
Intussen is advies- en ingenieursbureau RPS aan de slag gegaan met het Programma van Eisen en het Voorlopig Ontwerp voor de huisvesting in de twee gemeentehuizen. Het is de bedoeling om – na een Voorlopig en Definitief Ontwerp – nog dit jaar te verbouwen. De gemeente wil per 1 januari 2019 startklaar zijn.

De Strategische Visie is te vinden op de website Fusiegemeentenoordwijk.nl, klik hier.

Foto Gemeente Noordwijk.