11
jun
'18
Teddy en Willem twee nieuwe en bijzondere bewoners Dierenhoeve. (foto's)
Geschreven door Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve

Teddy en Willem twee nieuwe en bijzondere bewoners Dierenhoeve. (foto's)

De Dierenhoeve heeft sinds 5 juni twee nieuwe bewoners, dit zijn de twee alpaca’s Teddy en Willem. Vooral Teddy heeft een bijzondere levensloop. Willem is geboren op 1 augustus 2017. Hij zag het levenslicht in pensionstal Lentevreugd te Katwijk.Willem heeft zijn naam te danken aan Willem,die hem vanaf zijn geboorte verzorgd heeft. Hij heeft hem zelfs de eerste nacht...

met de fles gevoed. Op dit moment is Willem zwart met een licht grijze staart en een dot op zijn hoofd, in de winter wordt hij weer helemaal grijs. Zijn moeder en tante wonen nog steeds in Katwijk. Willem woont nu op de Dierenhoeve, hier maakte hij voor het eerst kennis met zijn nieuwe maatje Teddy. 

Teddy is een landelijke bekendheid, deze crème kleurige alpaca is in januari gevonden in Haarlem. Daar was hij zomaar achtergelaten, stond midden in de stad vastgebonden aan een boom. Via de politie is hij toen opgevangen door de Alpacahoeve Klinkenberg in Sassenheim. Hij heeft toen veel aandacht gehad in diverse kranten en Hart van Nederland heeft ook aandacht aan hem besteed tijdens een uitzending.

De vorige eigenaar, die hem had achter gelaten heeft zich echter nooit gemeld. Teddy was toen ongeveer 7 maanden jong. Eigenaar Dhr Bert de Mooij van de Klinkenberghoeve, is een echte liefhebber en is erg begaan met het lot van Teddy, daarom heeft hij Teddy aan de Dierenhoeve geschonken.

Zo ook de Familie van Paridon van Stal Lentevreugd, die Willem als nieuw maatje voor Teddy hebben geschonken. De Dierenhoeve is beide families erg dankbaar dat zij deze mooie dieren nu op haar boerderij mag houden. Voor de boerderij is het ook een hele nieuwe ervaring, en we kunnen altijd voor vragen terugvallen op de beide families. De Dierenhoeve is iedere dag open van 10 tot 17.00 uur.

Foto's Frans van Steijn.